ASMR ne demek?

ASMR ne demek?

ASMR kavramı son dönemde hemen her yerde karşımıza çıkıyor. Bu popülerliği büyük ölçüde YouTube'a borçluyuz. YouTube'da adeta ASMR videolarıyla dolup taşıyor. Videoların orijinal içerik olması ve YouTube'un artan popülaritesi sayesinde, bu konsept birçok video üreticisinin ilgisini çekmeye başladı.

ASMR ne demek? ASMR'nin açılımı 'autonomous sensory meridian response', yani otonom duyusal meridyen tepkidir. Birçoğumuz bu terimi ilk duyduğunda ne anlama geldiğini tam olarak kavrayamasa da, aslında 'beyinsel orgazm' ya da 'iç gıdıklanma' olarak da tanımlanabilir.

ASMR VE MUKBANG: İKİ TREND BİR ARADA

ASMR videoları içerisinde birçok çeşitlilik mevcut. Ancak mukbang bu videolar arasında en popüler olanı. Youtuber'ların kamera karşısında yemek yediği bu videolar, izleyenleri hem iştahlandırıyor hem de yalnız yemek yemediklerini hissettirerek onlara bir nevi eşlik ediyor. ASMR versiyonunda ise yemek yeme seslerine odaklanarak bir rahatlama sağlanıyor.

ASMR VİDEOLARININ ÇEKİCİ YANI: NEDEN BU KADAR POPÜLER?

ASMR'nin popüler olmasının arkasında pek çok sebep var. Sessiz paket açma, tıklama sesleri, fısıltıyla konuşma ve saç kesimi gibi birçok farklı kategori altında sunulan videolar, rahatlatıcı sesleriyle izleyicilere adeta bir terapi sunuyor. Özellikle uyku problemi yaşayanlar için bu videolar adeta bir kurtarıcı olmuş durumda. Araştırmalar da ASMR videolarının akıl sağlığı üzerinde olumlu etkileri olduğunu gösteriyor.

Bu trend, teknoloji ve sosyal medyanın hayatlarımıza kattığı yeni bir deneyim olarak karşımıza çıkıyor. ASMR, hem rahatlama hem de eğlence sunarak izleyicilerin yeni favorisi olmuş durumda.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN