Astım ve reflüsü olanların şifası bu baharatta saklı! Faydalarını öğrenince aktardan kilolarca alacaksınız

Astım ve reflüsü olanların şifası bu baharatta saklı! Faydalarını öğrenince aktardan kilolarca alacaksınız

Aktarlarda satılan bir baharat, solunum yollarında ve mide ile sindirim sisteminde sorun yaşayanlara adeta doğal tedavi işlevi görüyor. Özellikle astım sorunu olanlar, bu baharatı mutlaka tüketmeli. Öte yandan mide bulantısını gidermeye de yardımcı oluyor. İşte, insan sağlığına birçok faydası olan o baharat...

İçeriğinde bulunan sağlıklı bileşenler sayesinde insan sağlığına pek çok faydası bulunan baharat kakule, astım problemini çözerken rahat nefes alıp vermeye yardımcı oluyor.

KAKULE NEYE İYİ GELİR?

Aynı zamanda mide ağrısı ve sindirim sorunlarının giderilmesine de yardımcı olan kakule, mide bulantısı ve hazımsızlığın giderilmesine yardımcı oluyor.

Yemeklerde, sütlü tatlılarda aroma vermesiyle meşhur olan kakule, tam bir şifa deposudur. Kakule baharatı, sindirim problemlerine karşı rahatlatmaya yardımcı oluyor.

Kakule tozu, astım ve bronşit gibi çeşitli solunum yolu problemlerinin tedavi edilmesini sağlayan etkin bir baharat.

Öte yandan kakule çayını beslenme periyodu içerisine eklemeniz pek çok hastalığa karşı koruma sağlamaya yardımcı oluyor.

kakule-nedir-kakule-faydalari-kakule-nasil-tuketilir-4.jpg

KAKULE ÇAYI NASIL YAPILIR? KAKULE ÇAYI TARİFİ

Malzemeler:

* Yarım litre sıcak su
* 1 yemek kaşığı kakule
* İsteğe bağlı bal veya esmer şeker

Hazırlanışı:

* Yarım litre sıcak suyu bir demliğin içine boşaltın.
* 3 adet kakule meyvesinin kabuğunu kırın.
* Ardından çekirdeklerini sıcak suya ekleyin.
* Eğer toz halinde kullanacaksanız bir yemek kaşığı kakuleyi sıcak suya ekleyin.
* 10 dakika boyunca demlensin.
* Demlendikten sonra mutlaka ılık olarak tüketin.
* Kakule çayını ister sade olarak isterseniz de bal veya esmer şeker ile tatlandırılabilirsiniz.

kakule-nedir-kakule-faydalari-kakule-nasil-tuketilir-2.jpg

KAKULENİN FAYDALARI NELER?

SİNDİRİM SİSTEMİNE İYİ BİR DESTEKÇİ

Sindirim sistemi rahatsızlıkları çoğu kişinin yaşadığı zor bir sorun. Sindirim sisteminde meydana gelen kabızlık, dizanteri, asitlik, hazımsızlık ve mide enfeksiyonları gibi farklı sindirim problemleri için mükemmel bir çözüm kaynağıdır. Kakule, gaz giderici özelliklere sahip.

Bu sayede sindirim sürecine yardımcı olur. Şişkinlik ve mide kramplarının tedavisinde de oldukça etkili olan kakule, mide asitlerini düzenler. Kakule aynı zamanda bağırsak parazitlerini de en aza indirerek yok eder. Mide bulantısı ve reflü gibi mide ağrılarına da çare olur.

AĞIZ KOKUSUNA ÇÖZÜM KAKULEDE

Eğer kötü nefes için her türlü yolu deneyip bir sonuç alamadıysanız, mutlaka kakuleyi deneyin. Güçlü bir baharat olma özelliği taşıyan kakule hoş bir kokuya sahip. Aynı zamanda iyi bir antibakteriyel olan kakule, ağızdaki bakterilerle mücadele ederek onları yok eder.

Ağızdaki bakterileri yok ettiği için de ağız kokusunu önler. Ağızdaki mikropları azaltarak diş çürümesi, diş eti kanamalarını da en aza indirir. Aktarlarda sakız gibi bulunan kakule kapsüllerinden alarak ağız kokusunu hafifletebilir ve ağza ferahlık hissi verebilirsiniz. Ya da kakule tohumlarını sıcak suda demleyerek hazırlanan gargara ile ağzı çalkalayabilirsiniz.

KALP DOSTU BİR BAHARAT

Kakule başlı başına bir mineral zengini. İçerisinden bolca potasyum, kalsiyum ve magnezyum gibi mineraller barındırır. Bu mineraller de kalp sağlığı için en önemli unsurlardan. Yeterli miktardaki potasyum kalp atış hızınızı ve kan basıncını kontrol altında tutar. Ayrıca, kakule kan pıhtılaşması ve felç riskini de en aza indirir. Kalp sağlığını desteklemek için günde iki bardak kakule çayı tüketmekte fayda var.

kakule-nedir-kakule-faydalari-kakule-nasil-tuketilir-1.jpg

GÜÇLÜ BİR HAFIZA

Çağımızın en büyük sorunlarından biri de unutkanlık. Hafızanın güçlenmesini sağlamak, sol beyni daha iyi çalıştırmak için tüketilen besinlere özen gösterilmeli. Unutkanlığa çözüm olup hafızayı güçlendirecek birçok şifalı bitki var. Bunlardan biri de kakule. Kakule içinde bol miktarda A vitamini barındırır. A vitamini ise güçlü bir hafıza için en iyi vitaminler arasında yer alır.

DEPRESYONA KARŞI SAVAŞÇI

Kakule oldukça etkili bir antidepresan. Sakinleştirici özelliği sayesinde depresyon, kaygı, panik atak ve benzeri psikolojik durumlarla savaşır. Yatmadan önce kakule çayı tüketirseniz vücudunuzun ve sinir sisteminizin gevşemesine yardımcı olur. Böylelikle stresi azaltarak daha iyi bir uyku çekmenizi sağlar.

BÖBREK SAĞLIĞINI KORUR

Kakulenin idrar söktürücü özelliği çok yüksek. Böbreklerde biriken kalsiyumu kaldırmanın yanı sıra kan basıncını düşürerek böbrek sağlığını korur. Düzenli olarak kakule tüketimi böbrek, mesane ve idrar sorunları gibi rahatsızlıkları giderir. Böbrek taşlarını azaltır. Nefrit, yanma veya ağrılı idrara çıkma ya da sık sık idrara çıkma gibi durumlarda da son derecede faydalı sonuçlar verir. Kısacası, kakule böbrek işleyişini geliştirmek için en iyi bitkilerden biri.

kakule-nedir-kakule-faydalari-kakule-nasil-tuketilir-3.jpg

GÜÇLÜ BİR ANTİOKSİDAN

Kakule en iyi antioksidan kaynaklarında biridir. Antioksidan özelliği sayesinde vücuttaki serbest radikallerin hasarına karşı vücudu korur. DNA'ya da zarar verebilen bu serbest radikaller, kakulenin içindeki antioksidanlar sayesinde savuşturuluyor. Bu muhteşem özelliği sayesinde kakule hem kalp sağlığını, hem cilt sağlığını koruyor hem de kan basıncını düşürme de son derece etkili oluyor.

ÜST SOLUNUM YOLLARINI FERAHLATIR

Kakule astım, bronşit, öksürük ve soğuk algınlığı gibi solunum problemleri semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olur. Akciğerlerin içindeki kan dolaşımını artırır. Ayrıca kakule iyi bir balgam söktürücü. Balgam söktürücü olduğundan göğüste meydana gelen tıkanıklığı giderir. Nefes almayı kolaylaştırır. İnflamasyona karşı savaşır ve mukozaları çözer. Kakule nezle için kullanılacaksa tozunu burnunuzla içinize çekmelisiniz.

CİLT SAĞLIĞINI DESTEKLER

Cilt bakımında kullanmak istiyorsanız kakule yağını tercih etmelisiniz. Kakule uçucu yağlara sahiptir. Bu uçucu yağlar ciltte bulunan lekeleri yok eder. Gözenekleri açıp temizleyerek akne, sivilce gibi ciltte oluşan döküntülerin oluşmasını engelleyebilirsiniz. İçerisinde bulundan antioksidanlar yaşlanmayı geciktirir. Parlak bir cilt görünümü elde edersiniz.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN