Asyalı kadınların sırrı nar sirkesi! Üstelik yapımı da zahmetsiz, faydaları duyunca nar almaya koşacaksınız

Asyalı kadınların sırrı nar sirkesi! Üstelik yapımı da zahmetsiz, faydaları duyunca nar almaya koşacaksınız

Asyalı kadınların pürüzsüz cildinin sırrı ortaya çıktı: Nar sirkesi! Üstelik yapımı da zahmet gerektirmiyor! Faydalarını duyan pazara nar almaya koşuyor...

Kur'an-ı Kerim'de adı geçen besinlerden biri olan nar, kış aylarının vazgeçilmezi haline gelmiştir. Narın meyve formundan başlayarak çay, su, sos ve sirke olarak kullanılması, onu çok yönlü bir besin haline getirmiştir. Bu çok sevilen meyvenin bir türevi olan nar sirkesi, Asya ülkelerinde yıllardır güzellik iksiri olarak kabul edilmekte ve birçok sağlık faydası ile öne çıkıyor.

NAR SİRKESİ YAPIMI: PRATİK VE LEZZETLİ

nar-sirkesi-faydalari-1.webp

Mevsiminde toplanan olgun narlar, nar sirkesi yapımında idealdir. Temizlenip soyulduktan sonra 5 adet nar, 5 litrelik bir cam kavanoza konulur. Üzerine su eklenir ve tahta bir kaşık yardımıyla narlar ezilir. Bir yemek kaşığı tuz eklenir ve hızlı mayalanması için yarım yemek kaşığı elma veya üzüm sirkesi ilave edilebilir. Kavanoz kapatılarak üzerine bir bez örtülür ve ışık almayan serin bir yerde 2 ay boyunca bekletilir. Bu süre sonunda posası süzülerek tüketilebilir.

NAR SİRKESİNİN SAĞLIĞA FAYDALARI NELERDİR?

nar-sirkesi-faydalari-2.webp

  1. Antioksidan Zengini: Nar sirkesi, fenolik bileşenler bakımından zengin olup vücut içindeki virüs ve bakterilerle mücadeleye yardımcı olur.

  2. Kanserle Savaşan Güç: Nar sirkesi, kanserli hücrelerin çoğalmasını önleyerek kanser riskini azaltır.

  3. Kalp ve Damar Sağlığı: Uzmanlar, sabahları aç karnına bir kaşık nar sirkesi tüketmenin kalp ve damar hastalıklarını önleyebileceğini öneriyor.

  4. Mide Asidini Dengeler: Sabahları tüketilen nar sirkesi, mide asidini dengeleyerek aşırı besin tüketimini önler.

  5. Cilt Sağlığı: Ciltteki dermis tabakasını koruyarak, C ve E vitaminleri sağlayarak ve antioksidanlarla cildi genç tutarak cilt sağlığını destekler.

  6. Bağırsak Sağlığı: Asya ülkelerinde genellikle bağırsak sağlığını dengelemek için kullanılan nar sirkesi, kabızlık ve ishal sorunlarına karşı etkili olur.

  7. Demir Eksikliğine Karşı: İçerdiği demir sayesinde, bir bardak ılık suya eklenen nar sirkesi, demir eksikliğini önler ve bağışıklığı güçlendirir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN