Atatürk'ün yasakladığı filmi vizyona alarak dikkatleri üzerine çekmişti! Netflix bu kez İsrail'i kızdırdı

Atatürk'ün yasakladığı filmi vizyona alarak dikkatleri üzerine çekmişti! Netflix bu kez İsrail'i kızdırdı

Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği filmi 28 Ekim'de yayına sokarak dikkatleri üzerine çeken ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix, bu kez İsrail hükümetinin tepkisini topladı.

ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix, Alman yazar Erich Maria Remarque'ın ölümsüz eseri olan ve Atatürk'ün "Türk halkına izletilmesin" dediği 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' filmi 28 Ekim'de yayına sokarak dikkatleri üzerine çekmişti.

Dünya genelinde en çok aboneye sahip online dizi ve film platformu Netflix'in 92 yıl sonra ikinci kez filme uyarlayarak 28 Ekim'de izleyicilerle buluşturduğu 'Batı Cephesinde Yeni Bir Şey Yok' yayına girdiği günden bu yana en çok izlenen yapımlar arasında yer alırken Netflix'in 21 Ekim'de yayına soktuğu ve Ürdünlü yönetmen Darin Sallam'ın imzasını taşıyan 'Farha' filmi İsrail hükümetinin tepkisini çekti.

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam imzalı olan ve İsrail askerlerinin, 1948'de köyüne düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine tanık olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun hikayesini ele alan Farha (mutluluk) filmi İsrail'in tepkisini topladı.,

BAKAN'DAN TEPKİ: ÇILGINLIK

İsrail Maliye Bakanı Avigdor Lieberman, filmin İsrail askerini kötülediğini savunarak ABD merkezli online dizi ve film platformu Netflix'e tepki gösterdi. Sosyal medya hesabı aracılığıyla açıklamalarda bulunan Maliye Bakanı Lieberman "Netflix'in, İsrail askerlerine karşı nefreti teşvik etmeyi ve asılsız bahaneler üretmeyi amaçlayan bir filmi yayınlaması çılgınlıktır." ifadesini kullandı.

İsrail askerlerinin, itibarının zedelenmesine izin vermeyeceklerini belirten Lieberman, filmin provokatif ve İsrail askerlerine karşı yalanlarla dolu olduğunu dile getirdi.

Liberman ayrıca filmin Yafa'daki Saraya Tiyatrosu'nda da gösterilmesi kararıyla ilgili, "İsrail, uluslararası ve İsrailli sanat çalışmalarının sergileneceği yerdir ama şüphesiz ki vatandaşların güvenliği için gece gündüz çalışan İsrail askerleri ile güvenlik güçlerinin itibarının zedeleneceği yer değildir." değerlendirmesinde bulundu.

İsrail'den Netflix'e 'Farha' tepkisi: Askerlerimize karşı nefreti teşvik ediyor

Liberman, Maliye Bakanlığındaki yetkililere, Saraya Tiyatrosu'na ayrılan bütçenin geri çekilmesi için gereken işlemleri başlatma talimatı verdiğini kaydetti. İsrail Kanal 12 Televizyonuna göre ise İsrail Kültür Bakanı Hili Tropper, filmin söz konusu tiyatroda gösterilmesini "utanç lekesi" olarak tanımladı.

FARHA FİLMİNİN KONUSU

Ürdünlü yönetmen Darin Sallam'ın imzasını taşıyan Farha (mutluluk) filmi, İsrail askerlerinin, 1948'de köyüne düzenlediği baskına ve sivilleri katletmesine tanık olan 14 yaşındaki Filistinli bir kız çocuğunun hikayesini anlatıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN