Az bir birikimi olan milyarlık olacak! Artık böyle ev almak eski usul oluyor: SPK yeni proje detaylarını paylaştı

Az bir birikimi olan milyarlık olacak! Artık böyle ev almak eski usul oluyor: SPK yeni proje detaylarını paylaştı

Son zamanlarda konut fiyatlarındaki inanılmaz artışlar vatandaşı sıkıntıya sokmaya başlayınca Sermaye Piyasası Kurulu harekete geçerek yeni projesinin detaylarını paylaştı. Bu kapsamda az birikimi olanlar resmen milyarlık olacak. Ev alma usulleri değişiyor…

Ekonomik kriz, enflasyon, maliyet artışları, piyasanın şartları firmaları ve vatandaşları etkileyen unsurlardan oldu. Bu kapsamda ev sahibi olmak isteyen vatandaşların hayalleri suya düştü. Lakin yakın zamanda hayata geçirilmesi planlanan proje ile artık küçük sermayeler milyarlık projelere ortak olabilecek.

yeni-proje-003.jpg

TOPLU DAİRE ALIMI MÜMKÜN OLACAK

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), gayrimenkul sektöründeki problem geri gidermek ve alımları rahatlatmak adına yeni bir proje sundu. Bu proje kapsamında gayrimenkul yatırım fonları ile yeni bir dönem başlayacak. Söz konusu fon ile bir grup kişi ya da şirket sahipleri fon kurarak yatırımcılardan para toplayacak ve inandığı projeye ya da arsa yatırım yaparak toplu daire alımı sağlayacak.

yeni-proje-1-002.jpg

Öte yandan kişinin ya da şirket sahibinin yaptığı yatırımlar Sermaye Piyasası Kurulu tarafından denetlemeye tabi tutulacak. Dolayısıyla satın alma fiyatları değerlemenin ya aynısı olacak ya da altında olmak zorunda olacak.

KONUT SATIŞI ARTACAK

SPK, Denetim gerçekleştirerek fiyatları mercek altında tutacak. Öte yandan bahsi geçen proje çoğunluğu konut nitelikli bağımsız bölümlerden meydana gelecek. Tüm bunların yanı sıra fonlar ile kişi hem kendi mülkiyetindeki hem de sözleşme imzaladıkları farklı kişilere ait arsalar üzerinde projeler yapılabilecek.

yeni-proje-2-004.jpg

Bu projeyle hem konukların artış sağlanması hem de gayrimenkul projelerine yapılan yatırımların artması hedefleniyor. Dolayısıyla istenilen sonuca ulaşıldığı takdirde konut satışları artmış olacak ve yatırımların getirisi artacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN