Bakanlık fahiş aidatlara dur dedi! Dev indirim geliyor: Artık bu orandan yapılacak

Bakanlık fahiş aidatlara dur dedi! Dev indirim geliyor: Artık bu orandan yapılacak

Site aidatlarına yapılan fahiş zamlar nedeniyle sıkıntı yaşayan İstanbul'daki vatandaşlar için umut verici bir gelişme yaşandı. Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Görüşmeler sonrasında yapılan açıklamada, site aidatları konusunda çözüm önerileri üzerinde çalışıldığı belirtildi. İşte haberin ayrıntıları...

Site aidatlarındaki fahiş artışlarla ilgili İstanbul'da önemli bir gelişme yaşandı. Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bir araya geldi. Görüşmeler sonrasında Bakan Kurum'un, site yönetimlerinin yüzde 18 KDV yükü talepleri hakkında çalışma yaptıklarını belirttiği açıklandı. Federasyon daha önce TBMM ile Bakanlığa öneriler sunmuştu.

BAKAN KURUM SÜRECİ BAŞLATTIKLARINI DUYURDU

kurum

Site aidatlarındaki yüksek KDV oranı konusunda çözüm arayışları sürüyor. Tesis Yöneticileri Federasyonu Başkanı Yahya Sağır, İstanbul'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile görüştü. Sağır, görüşme sonrasında Bakan Kurum'un yüzde 18 KDV'nin oluşturduğu yükü site yönetimlerinden almak istemediklerini belirttiğini açıkladı. Federasyon olarak daha önce TBMM ve Bakanlığa sundukları önerilerde, aidatların KDV'den muaf olması, site yönetim şirketlerinin belgelendirilmesi, yöneticilerin mesleki yeterlilik belgesi istenmesi gibi taleplerde bulunduklarını söyledi. 

Bakan Kurum da site yönetimlerindeki KDV yüküne yönelik süreci başlattıklarını duyurdu. Ayrıca, site ve apartmanların dışarıdan sağlanan hizmetlerinde yüzde 18 KDV'den muaf tutulmasıyla aidatlarda yüzde 18 düşüş olacak. Site yönetimleri için talep ettikleri denetimlerin de sağlanacağını belirten Sağır, site ve tesis yönetim firması açmak isteyenlerin mesleki yeterlilik belgesi ve sicil kaydı aranacağını söyledi. Bu sayede kötü niyetli kişiler tarafından yönetilen sitelerdeki güvenlik zafiyeti gibi sorunların da önüne geçilecek.


Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN