Baş ağrısına hangi içecek iyi gelir?

Baş ağrısına hangi içecek iyi gelir?

Baş ağrısına ne iyi gelir içecek? Sorusu sıklıkla araştırılmaktadır. Zaman zaman baş ağrısı yaşamayan yoktur. Bu durum kimi zaman bir rahatsızlıktan kaynaklı olabileceği gibi kimi zamanda yorgunluktan, uykusuzluktan ve sıcaktan olabilmektedir. Baş ağrısına neden olan birçok faktör bulunmaktadır. Ne sebepten baş ağrısı yaşanırsa yaşansın kişiler elbette her zaman çözüm odaklı araştırmalar yapmaktadır.

Baş ağrısı bazı kişilerde kronik olabiliyor. Baş ağrısının sebebi ne olursa olsun çoğu zaman kişiler ilaç kullanmaktan kaçınıyor. Özellikle baş ağrısını çok sık yaşayan kişiler için ilaç kullanmaktansa doğal yöntemler daha cazip gelebiliyor. Doğal yollar arasında da en çok içecekler araştırılmaktadır.

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİ ÇAYLARI NELERDİR?

Baş ağrısıyla mücadele konusunda doğal yollar çok araştırılmaktadır. Bu konuda en çok ise bitki çaylarına baş vurulmaktadır. Baş ağrısına iyi gelen bitki çayları:

Kiraz sapı bitki çayı
Yeşil çay
Zencefil bitki çayı
Ada çayı
Papatya çayı
Nane çayı
Söğüt kabuğu bitki çayı
Karanfil bitki çayı

Adı geçen bitki çaylarına ulaşmak hiçte zor değildir. Bu yüzden bunları temin ederek evde bulundurmak çok daha iyi olacaktır.

SİNÜZİT AĞRISINA İYİ GELEN BİTKİ ÇAYLARI

Sinüzit kronik bir rahatsızlıktır. Daha çok yetişkinlerde görüldüğü bilinse de bu yanlıştır. Her yaştan bireyde görülebilmesi mümkündür. Bu yüzden sinüzit baş ağrısına ilaçtan daha çok bitki çaylarıyla çözüm aranmaktadır. Sinüzit baş ağrısına iyi gelen bitki çayları:

Karanfil çayı
Zencefil çayı
Ada çayı
Yeşil çay

Bahsedilen bitki çayları birçok rahatsızlıkta olduğu gibi sinüzit baş ağrısı tedavisinde de kullanılmaktadır. İlaçlardan önce doğal yöntemlere başvurmak daha sağlıklı olacaktır.

MİGREN AĞRISINA NE İYİ GELİR?

Migren ağrısı sinüzit ağrısına kıyasla daha şiddetli bir şekilde seyreder. Geçmesi çok daha zormuş gibi görünse de elbette migren ağrısına da iyi gelen doğal yöntemler vardır. Migren ağrısı peşinde mide bulantısı yan etkisini de getirmektedir. Bu yüzden migren ağrısı yaşayan kişiler için çok daha çekilmez bir hal almaktadır. Böyle durumlarda ağrıyı kısa yoldan en iyi şekilde geçirecek çözümlere başvurulmak istenmektedir.

Migren ağrısında da sinüzit ağrısında olduğu şekilde papatya çayı, karanfil çayı ve ada çayı gibi bitki çayları tercih edilmektedir. Bitki çaylarının düzenli bir şekilde tüketilmesi de ağrının başlamasına, başlasa dahi daha rahat geçmesini sağlayacaktır.

BAŞ AĞRISINA İYİ GELEBİLECEK İÇECEKLER

Baş ağrısına iyi gelmesi için birçok çözüm öneriliyor. Doğal bitki çaylarının bu konuda çok faydalı olduğu da elbette aşikardır. Baş ağrısına kimi zaman susuzluk neden olabileceği için ağrı başlamadan önce fazla tüketilmeyen suyun hemen tüketilmeye başlanması da faydalı olacaktır. Baş ağrısında su içmekte ağrıya bir hayli iyi gelmektedir.

Baş ağrısına iyi gelen içecekler her zaman temini kolay ürünler olduğu için ilaç kullanmak istemeyen kişilerin eli altında bulunur. Bahsedilen doğal yöntemler ile baş ağrısına çözüm üretilebilmektedir.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN