Beklenen açıklama geldi! EYT'liler ilk maaşını o tarihte alacak: Hem zamlı, hem ballı!

Beklenen açıklama geldi! EYT'liler ilk maaşını o tarihte alacak: Hem zamlı, hem ballı!

Ülkemizde birçok vatandaşın hayali olan erken emeklilik için milyonların gözü kulağı mecliste. EYT düzenlemesi ile ilgili bütün bilgiler haberimizde İşte detaylar…

Son dakika: Emeklilik günleri (EYT) geri saydıkça takvim netleşiyor. EYT yönetmeliğinin meclise gelmesini milyonlar bekliyor ama Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz önümüzdeki haftaya işaret etti.

eyt

EYT SON DAKİKA | ERDOĞAN TALİMAT VERMİŞTİ... AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU DUYURDU: İŞTE EYT'LİLERİN İLK MAAŞLARINI ALACAĞI TARİH!

EYT ile ilgili son olarak AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Akbaşoğlu da teklifin önümüzdeki hafta genel kurula sunulacağını açıklayarak ilk maaşların ödeneceği tarihi açıkladı. İşte EYT’de ilk maaş günü ve son durum

EYT Haber: EYT ne zaman meclise gelecek? İlk EYT maaşları ne zaman ödenir? Gündemdeki konular sıcak kalsa da önemli gelişmeler yaşandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın radikal çözüm talimatı verdiği EYT anlaşmasında takvim adeta netleşti. Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Emin Akbaşoğlu, beklenen kararnamenin tarihleri ve ilk maaş hakkında açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'DAN TALİMAT

Bakan Bilgin, EYT ile ilgili açıklamasına vatandaşların Sosyal Güvenlik Kurumu'na ilettiği tüm dosyaların 1 ay içerisinde sonuca bağlanacağını söylemişti. Bakan Bilgin, "Cumhurbaşkanımız talimat verdi, 'Bu sorunu kökten çözün' dedi. Türkiye'nin gücü Cumhurbaşkanımızın büyük desteği ile bunları yapıyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

CEVDET YILMAZ EYT İÇİN TARİH VERDİ

Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Çıktığı bir programda EYT ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Yılmaz, EYT'nin önümüzdeki hafta mecliste tamamlanacağını düşündüğünü söyleyen, Yılmaz"Uzun bir zamandır Çalışma Bakanlığı’mız çalışıyor. Vedat Bey’in açıklamaları önemli. Bu ay sonunda Meclis’imize talepler ulaşır diye tahmin ediyoruz” dedi.

"HIZLI BİR ŞEKİLDE İŞLEMLER TAMAMLANIRSA NEDEN OLMASIN"

EYT’nin en kısa zamanda Meclis’e ulaşacağını söyleyen Yılmaz, “Kolay değil milyonlardan bahsediyoruz teknik yapıların yapılması gerekiyor. Boş yere beklenmiyor. Birtakım hazırlıklar yapılıyor” dedi. Ayrıca, "Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşımız” sözlerine ek olarak şu ifadeleri kullandı.

“Sağlıklı bir şekilde iş yükünü karşılamak kolay değil. Şubat, mart gibi maaşlar yetişir diye tahmin ediyor arkadaşlarımız. Maaşlar şubat ayına yetişebilir. Hızlı bir şekilde işlemler de tamamlanırsa neden olmasın. Şubat ya da mart diyebiliriz."

İLK MAAŞLAR İÇİN GÖZLER 15 ŞUBAT'TA

EYT'nin Genel Kurulu’ndaki mesaisinin çok uzun sürmeyeceği kaydedildi. En geç 4 gün içinde mecliste görüşülmesi gereken düzenlemenin şubat ayının ilk haftasında yürürlüğe girmesi bekleniyor. 15 Şubat, ilk emeklilik için kritik bir tarih olarak öne çıkıyor.

AK PARTİLİ AKBAŞOĞLU: EN GEÇ MART AYINDA YATIRILACAK

Konuyla alakalı son olarak ise AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu'ndan açıklama geldi. Akbaşoğlu tarih de verdiği açıklamasında, "EYT en geç haftaya Meclis'e sunmayı planlıyoruz, maaşlar en geç mart ayında yatırılacak. Bu konuda en ufak bir tereddüt söz konusu değil" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN