Beşamel soslu tavuk

Beşamel soslu tavuk

Mutfaklarımızın vazgeçilmezi beşamel sosun lezzet yolculuğuna bu kez tavukla devam ediyoruz.

Hem pratik hem de lezzetli bir yemek olan beşamel soslu tavuk, ana yemek olarak misafirlerinize sunabileceğiniz mükemmel bir seçenek. İşte ayrıntılı tarifi ile beşamel soslu tavuk yapımı.

GEREKLİ MALZEMELER

Bu özel tarif için ihtiyacınız olan malzemeler şunlar:

1 tavuk göğüs
1 kaşık sıvı yağ
1 kaşık un
1 kaşık tereyağı
½ bardak süt
Tuz
Karabiber
Fesleğen

BEŞAMEL SOSUN PÜF NOKTALARI

Beşamel sos, bu tarifin yıldızı. Sosun kıvamını ve lezzetini tam tutturmak için önce unu tereyağında hafifçe kavurun. Ardından yavaş yavaş sütü ilave ederken topaklanmaması için hızlı bir şekilde çırpmaya devam edin. Tuz ve baharatlar ile sosunuzu tatlandırın.

TAVUKLARIN SIRRI

Tavuk göğsünü ince ince dilimleyin ve yapışmaz bir tavada kendi suyunu salıp çekene kadar pişirin. Bu yöntem, tavukların hem yumuşak hem de lezzetli olmasını sağlayacaktır.

BİRLEŞTİRME VAKTİ

Pişen tavukların üzerine sıvı yağı ve ardından hazırladığınız beşamel sosu dökün. Tüm malzemeleri birbirine iyice karıştırdıktan sonra birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatabilirsiniz.

SERVİS ÖNERİSİ

Hazırladığınız beşamel soslu tavuğu, dilerseniz taze fesleğen yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz. Yanında haşlanmış sebze ya da fırınlanmış patates ile tam bir öğün haline getirebilirsiniz.

Bu tarif, beşamel sosun sadece makarna ya da tavuk yemekleriyle sınırlı olmadığını, aslında ne kadar çok yönlü olduğunu gösteriyor. Sebze yemeklerinden kırmızı ete kadar her türlü yemekte kullanabileceğiniz beşamel sos, sofralarınıza farklı bir tat katacak.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN