Beyaz esaret şimdi başlıyor! Meteoroloji kırmızı alarm verdi: 48 ilde yaşayanlar soğuktan tir tir titreyecek!

Beyaz esaret şimdi başlıyor! Meteoroloji kırmızı alarm verdi: 48 ilde yaşayanlar soğuktan tir tir titreyecek!

Karın hangi tarihte yağacağı sorusu son zamanlarda pek çok araştırmanın konusu oldu. Ocak ayı geride kalmış olsa da birçok şehir henüz kar görmedi. Şubat ayıyla birlikte İstanbul'un heyecanlı bekleyişi arttı. Meteoroloji uzmanları şubat ayının ilk haftasında İstanbul'a atıfta bulunsa da diğer 48 ile kar uyarısı şimdiden geldi. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

MGM, beş günlük hava durumu tahminini yayınlayarak bu illere de uyarıda bulundu. İstanbul'un Mega kenti başta olmak üzere birçok şehirde kar yağışı tam etkisini göstermedi. Bazı illerde yoğun kar yağışı, bazı illerde karışık yağmur başladı. Vatandaşlar kar ne zaman lapa lapa yağacak diye sormaya başladı.

O dönemde 48 ilde kar yağacak. Meteorologlar da tarih ve saati söyledi. Denildi ki: "Bunu kemiğe kadar biliyorsun!" beklenen geliyor. Şimdi gerçekten kar yağacak. İşte detaylar...

Ülke genelinde soğuk hava dalgası oluşmaya başladı. Son günlerde birçok şehirde havalar soğudu. Öte yandan İstanbul'da Şubat’ın 3-4'ünde kar yağışı etkisinin gözle görülür olacağı açıklandı. Şubat Ancak dün gece İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı.

Yılın ilk karı ile tanışan İstanbullular, biraz da olsa karın keyfine varacak...

kar yağışı

ANKARA'DA ETKİLİ OLACAK

Başkentte dün akşam vakitlerinde etkisini hissettiren kar yağışı, gece saatlerine kadar devam etti. Kentin merkezinde 5 santime dek yükselen karın kalınlığı, şehrin yüksek kısımlarında 10 santime dek yükseldi.

BİTLİS'TE 50 SANTİM KAR

Bitlis'te yoğun kar yağışı nedeniyle 267 köy yolu trafiğe kapatıldı, araçlar beyaz örtü altında kaldı. Kar kalınlığı merkezde 52 santimetre, yüksek yerlerde 72 santimetre oldu. Beyaz kaplamalı görünmez araçlar

 İSTANBUL İÇİN GÖRÜNÜR ALARM

İstanbul Meteoroloji Alarmı, saat 21:00'de şiddetli yağmur olarak başlayan yağmurun gece saatlerinde kara dönüşeceğini ve devam edeceğini bildirdi.

AKOM UYARISI

Meteorolojinin yanı sıra AKOM, İstanbul'da akşam ve gece saatlerinde kar yağışı uyarısında bulundu.

FRAGMAN BİTTİ! 5 ŞUBAT TARİHİNE DİKKAT!

Meteoroloji ve AKOM ise bu günler için yağmur uyarısında bulunurken, Pazar günü de soğuk ve yağışlı hava dalgasının daha geleceği uyarısında bulundu. 5 Şubat Pazar günü İstanbul'da en yüksek sıcaklık 3 derece olacak. Mega kentte kar yağışının Pazar günü başlayıp 6 Şubat Pazartesi ve 7 Şubat Salı günü de devam etmesi bekleniyor.

İşte gün içinde yağış beklenen 48 il; Edirne, Düzce, Bartın, Balıkesir, Bursa, Kırklareli, Bilecik, Kütahya, Uşak, Afyonkarahisar, Bolu, Eskişehir, Ankara, Karabük, Çankırı, Kırıkkale, Çorum, Kastamonu, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray, Niğde, Konya, Kayseri, Sivas, Tokat, Amasya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Karaman, Malatya, Adıyaman, Gaziantep, Mardin, Şırnak, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Erzurum, Muş, Kars, Iğdır, Ağrı, Van, Hakkari, Bitlis, Yozgat

SİBİRYA'DAN GELİYOR, BU AKSAM ÜZERİ İSTANBULLULAR DİKKAT

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, "İstanbul'da tepelerde kar vardı ama bugün yok. Öğleden sonra tekrar buralara kar yağacak bugün. İstanbul'un yüksek yerlerinde yağış karla karışık yağmur, kar şeklinde olabilir. Gece sabaha kadar da yerel olarak bu kar yağışını göreceğiz.

Şu anda Anadolu'da, Doğu Anadolu'da, İç Anadolu'da kar yağışı var. Bunun dışında da Güneydoğu Anadolu'da, Akdeniz ve Karadeniz kıyılarında yağmur olacak. Hafta sonu ise biraz daha artıracak kar etkisini. Nerede artıracak? Hem Anadolu'da artıracak hem de İstanbul'da. Megakentte cumartesi ve pazar akşamı gibi sanki biraz daha fazla kar yağacak gibi görünüyor.

Bu kış mevsiminde Türkiye'yi etkileyen iki tane sistem vardır. Biri İzlanda alçak basınç sistemi, biri de Silivri alçak basınç sistemidir. Bunlarda oluşan hava kütleri, oradan yola çıkarlar ve bizi de etkilerler. Çıktıkları yollarda kendi sistemlerini değiştirirler. Şimdiki bu karlı sistem, Sibirya yüksek basıncının etkisi altında. Çünkü İzlanda alçak basıncını, Avrupa üzerindeki bir yüksek basınç bloke etti orada. Onun bize pek etkisi gelmeyecek gibi. Ama Sibirya yüksek basıncı biraz sarkıyor bize doğru. Onun etkisine gireceğiz önümüzdeki 5-6 gün. Önümüzdeki hafta ortasına kadar İstanbul'da kar yağışı biraz daha artacak." dedi.

Öte yandan Prof. Dr. Şen, "Bu hafta daha çok Sibirya yüksek basıncı etkisinde olacağız. Zira Avrupa üzerindeki yüksek sırt İzlanda alçak basıncını bloke ediyor. Türkiye kış aylarında daha çok Sibirya yüksek basınç ve İzlanda alçak basınç merkezinde oluşan hava kütlelerinin etkisine girerler. Bu hava kütleleri oluştukları yerdeki özelliğini değiştirerek bizi etkiler.

İstanbul, parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve karla karışık yağmurlu sıcaklık 6 derece. Bugün Marmara, Doğu Akdeniz, Karadeniz, kıyısı yağmur iç kesimleri kar, İç Anadolu ve Doğu Anadolu kar yağışlı, Güneydoğu Anadolu yağmurlu, Afyonkarahisar, Kütahya ve Isparta kar yağışlı" dedi.

İŞTE MGM İL İL 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU RAPORU!

hava durumu

hava durumu

hava durumu

hava durumu

hava durumu

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN