Beyaz spor ayakkabılarınızı kirlerden arındırın! Bu yöntemler yeni alınmış gibi yapıyor: Çamaşır makinesine atmayın...

Beyaz spor ayakkabılarınızı kirlerden arındırın! Bu yöntemler yeni alınmış gibi yapıyor: Çamaşır makinesine atmayın...

Yaz mevsimlerinin vazgeçilmezi olan beyaz ayakkabılar çabuk kirlenmesinden dolayı pek tercih edilmiyor. Şıklık bakımından oldukça güzel görünüme sahip olsalarda temizlik açısından tercih edilmeyen beyaz ayakkabılarda yeni bir temizlik yöntemi paylaşıldı. Bu yöntemlerle beyaz ayakkabı almaktan korkmayın. Sararma ve çıkmayan lekeler tarihe karışıyor. İşte beyaz spor ayakkabı temizlemenin yöntemleri...

KİRLİ BEYAZ AYAKKABI NASIL TEMİZLENİR?

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dolaplarınızdan çıkardığınız beyaz ayakkabılar sararmış ya da kirlenmiş olabiliyor. Beyaz spor ayakkabılarının pek tercih edilmemesindeki nedenlerden birisi olan lekeleri çıkartmak için yeni yöntemler paylaşıldı.

Ayakkabılarınızı temizlemek için çamaşır makinesi kullanıyorsanız, kesinlikle yanlış yapıyorsunuz. Çamaşır makinesinde ayakkabı yıkamak, ayakkabınızın ömrünü kısaltır. Sürekli olarak dönme hareketi ile etrafa çarpan ayakkabınız hasar alabilir ya da bir daha giyilmeyecek hale gelebilir.

Beyaz spor ayakkabıları temizlerken dikkatli olunması gerekir. Sararmış beyaz spor ayakkabıyı beyazlatmak için bazı yöntemler biliniyor. Beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemenin en iyi yolu elle temizlemektir. Temizlerken kirli olan bölgeye yoğunluk gösterebilir ve zarar vermeden çıkartabilirsiniz.

image-1-6-1536x1023.jpg

BULAŞIK DETERJANI

Beyaz spor ayakkabınızı temizlemek için öncelikle kirli olan ayakkabınızı temizleyecek bir ortam oluşturun. Ortamda gerekli olan malzemeler ise kâğıt havlu ve bulaşık deterjanı oluyor. Kâğıt havlu ile yüzey temizliği sadece su yardımı ile gerçekleştirmeniz tavsiye edilir.

Yüzey temizliği kâğıt havluyla temizledikten sonra ayakkabı tabanını temizlemek için bir beze bulaşık deterjanı damlatın. Bez ile dairesel hareketler ile tabanı temizleyebilirsiniz.

magic-eraser-cleaning-white-shoe-e487ca02-5a0644b417f34bf9bef9b91c4a795c93.jpg

KARBONAT

Beyaz spor ayakkabılarınızı temizlemenin bir diğer yöntemi ise her temizlik tarifinde olduğu gibi karbonattır. Karbonat leke çıkarmakta ve sararmış olan bölgeleri yok etmekte en iyi doğal temizlik malzemelerinden birisidir. Deterjan yerine karbonat kullanarak ayakkabılarınızı beyazlatabilirsiniz.

Spor ayakkabılarınızı kolayca temizleyen karbonatı öncelikle bir kaba dökün ve su ile karıştırın. Daha sonrasında bez yardımıyla ayakkabınızı temizleyebilirsiniz. Bu yöntemler zahmetli geliyorsa ayakkabı beyazlatma spreyleri ile bu kolay bir şekilde ayakkabınızı yeni alınmış gibi temizleyebilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN