Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu kan grubundaki kişiler yüksek IQ’ya sahip! En zeki kan grupları belli oldu!

Bilimsel olarak kanıtlandı! Bu kan grubundaki kişiler yüksek IQ’ya sahip! En zeki kan grupları belli oldu!

Uzmanlar zeki insanlardaki ortak özellikler üzerinde yaptığı çalışmalar doğrultusunda ilginç bir detaya şahit oldu. Zeki olup olmadığınız doğuştan belli olabiliyor. IQ seviyesinde etkili olan farklı etkenler bulunurken bunlardan birinin de kan grubu olduğu belirlendi. Peki, En zeki kan grubu hangisi? İşte en zeki kan grupları…

Çeşitli hastalıklara yakalanma riskleri göz önüne alındığında kan gruplarının da bu durum üzerinde etkili olduğu belirtildi. Kan grubunun hayatımız üzerinde önemli bir etkisi olduğuna değinen uzmanlar kişilik testlerinde de etkili olduğunu söyledi. Japonlar 1930'lu yıllardan bu yana kan istasyonu tipi teorisi ile zeka testi uyguluyor. Bu teori doğrultusunda kan grubunun insanların kişiliklerini ortaya koyduğu belirtilirken olumlu ve olumsuz özelliklerini de ortaya çıkarttığı vurgulanıyor. Bu konuyu ele alan Japon profesör Tokeji Furukawa, en zeki kan grubunu açıkladı. Peki, En zeki kan grubu hangisi? İşte en zeki kan grupları…

EN ZEKİ KAN GRUPLARI HANGİSİDİR?

kan-gruplari.jpg

A KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

A kan grubuna sahip kişilerin yaratıcılık, zeka ve işbirliği gibi bazı olumlu özelliklerinin bulunduğu görülmektedir. A kan grubuna sahip kişilerin diğer kan gruplarına göre daha fazla olduğu bilinmektedir. A kan grubu özelliklerini taşıyan kişilerin inatçı ve sinirli olduğu da görülür.

kan-grubu-bulma.jpg

0 KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

0 kan grubuna sahip insanların kararlılık ve dayanıklılıkları gibi olumlu özelliklerinin yanı sıra sevgi ile karakterize edilmiş bir kişiliği bulunmaktadır. Bencil ve istikrarsız olduğu düşünülen bu kan grubuna sahip kişilerin A kan grubuna oranla daha zeki olduğu görülür.

kan-grubu-1.jpg

AB KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

AB kan grubuna sahip kişilerin güçlü yönlerinin rasyonellik ve uyum sağlayabilme olduğu belirtiliyor. Zayıf yönleri arasında kararsızlık ve eleştirellik durumları yer almaktadır. Bu kan grubundaki kişilerin hem A grubu hem de B grubunun özellikleri taşıdığı görülür. Bu kan grubunun nadir olduğu belirtilirken bu kişilere de Japonya'da fazlasıyla saygı duyuluyor.

kan-grubu.jpg

B KAN GRUBUNUN ÖZELLİKLERİ

Güçlü, tutkulu, empatik, kararlı olan B tipi kan grubuna sahip kişilerin bencil ve öngörülemez davranışları olduğu görülmektedir. Bu kan grubuna sahip kişiler A grubuna göre daha tutarsız davranışlar sergiler.

kan-grubu-test.jpg

KAN GRUBUNA GÖRE HASTALIK RİSKİ

A kan grubuna sahip kişilerin mide kanseri ve kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu görülmektedir. Bunun yanı sıra B kan grubuna sahip kişiler kalp hastalığı, yumurtalık kanseri riskini yüksek oranda taşımaktadır. AB kan grubuna sahip kişilerin ise kalp hastalığına yakalanma riskinin yüksek olduğu belirtilirken hamile kadınlarda preeklampsiye yakalanma riskinin yüksek olduğu da görülmektedir. Sıfır kan grubuna sahip kişilerde ise ülser geliştirme, sivrisinek çekme ve aşil tendonu yaralanmaları sık rastlanılan durumlardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN