Bir saat içinde bitirebileceğiniz 12 temizlik görevini yapın kaynananızın gözüne girin

Bir saat içinde bitirebileceğiniz 12 temizlik görevini yapın kaynananızın gözüne girin

Temiz bir evi hepimiz hiç şüphesiz çok severiz. Fakat zamanımızı alan temizlik işini kısa süreye indirmek için de püf noktaları ararız. Temizlik için sabırsızlanıyor musunuz? Bu temizlik görevleri uzun sürmeyecek...

Evimizi temizlemek için saatler harcamak istemiyoruz. İşleri biraz daha kolaylaştırmak için, bu büyük görevi küçük parçalara ayırmayı tercih ederiz. Bu nedenle, bir saat içinde tamamlayabileceğiniz ve bazılarını çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabileceğiniz 12 temizlik görevinden oluşan bir liste hazırladık! Bunlar aynı zamanda haftalık olarak yapmadığımız görevlerdir, bu yüzden onları ele almanın tam zamanı!

Bu temizleme görevlerinin çoğu yalnızca birkaç dakikanızı alacaktır.

persembe-gunu-ev-temizliginin-sirlari-nelerdir-kandillerde-ev-temizligi-1613566719-5405.webp

1. DUŞ

Küçük bir görevle başlayalım: duşu hafifçe temizlemek. Duşunuzun yanına bir şişe kireç temizleyici koyun veya bir sprey şişesinde eşit miktarda su ve sirkeyi karıştırın. Her duş aldığınızda, bu karışımı duvara ve zemine püskürtebilir ve ardından bir bez ve silecek ile temizleyebilirsiniz. Her gün sadece bir dakikanızı alacak, ancak daha sonra size çok fazla temizlik zamanı kazandıracak.

2. KİTAPLIK

Çok fazla kitabınız var mı? Muhtemelen kitap raflarınız bir süre sonra biraz dağınık görünüyor. Kitaplar dışarı çıkıyor, eğik duruyor veya yan yatıyor. Tüm kitapları düzeltmek için birkaç dakika ayırın.

3. MAKYAJ MASASI

Bu görev bir dakikadan biraz daha uzun sürecek ama yine de çok fazla zaman almasına gerek yok. Son kullanma tarihi geçmiş veya uzun zaman önce kullanmayı bıraktığınız tüm kozmetik ürünlerini atın. Makyaj malzemelerinizin hala kullanıma uygun olup olmadığını nasıl anlarsınız? Ona bakarak ve koklayarak. Ayrılmaya başladıysa, rengi değiştiyse veya kötü kokuyorsa atmanız gerekir.

4. VAKUM MOBİLYA

Yine de süpürürken mobilyalarınızı süpürüyorsanız, sizi alkışlıyoruz! Yine de herkes yapmaz, bu nedenle mobilyalarınızı süpürmek için gününüzden biraz zaman ayırmak iyi bir fikir olabilir. Kanepenizi ve sandalyelerinizi elektrikli süpürgeyle temizleyin ve yastıkların altına girmeyi unutmayın tüm kırıntıların geldiği yer orası.

5. ÇEKMECELER

Önemsiz bir çekmeceyi temizlemek için doğru zaman. Bir çekmece seçin, artık ihtiyacınız olmayan her şeyi atın ve önemli şeylere uygun yerlerini verin. Çekmecenin içine bir çatal bıçak tepsisi koyun ve kalması gereken tüm küçük şeyleri düzenleyin.

ev-temizlemek2.png

6. FAYANS ARALARI

Banyonuzdaki fayansları tazelemek için 15 dakikanızı ayırın ve aralarındaki derzleri temizleyin. Kabartma tozu, hidrojen peroksit ve bulaşık sabunu karışımı hazırlayın ve bunu karoların üzerine püskürtün. Birkaç dakika oturmasına ve ıslanmasına izin verin ve ardından fayansları sert bir fırça ile ovalayın. Daha sonra su ile durulayın.

7. GİZLİ TOZ VE KİR

Elektrikli süpürgenizi çıkarın ve tavanınızın düzenli olarak temizlenmeyen diğer yerlerin köşelerine ve girintilerine odaklanın. Örümcek ağlarıyla ve tozlu abajurlarla, kitap raflarıyla ve yüksekteki diğer noktalarla mücadele edin.

8. MUTFAK DOLAPLARI

Bu can sıkıcı bir iş, ancak arada bir olması gerekiyor: mutfak dolaplarınızı temizlemek. Buhar ve yoğuşma, dolaplarınızın üzerine toz ve yağın bulaşmasına neden olarak yapışkan bir karışıklığa neden olabilir. Temizlemek için yağdan arındırıcı çok amaçlı bir temizleyici kullanın. Ayrıca çekmece ve dolapların kulplarını da temizleyin.

9. DAVLUMBAZ TEMİZLİĞİ

Mutfak dolaplarını yeni temizlediğiniz için davlumbazı da temizleyebilirsiniz. Filtreyi çıkarın ve biraz sabunlu suyla iyice temizleyin. Davlumbazın geri kalanını nemli bir bez ve biraz da çok amaçlı temizleyici ile silerek temizleyin.

ruyada-temizlik-yapmak-ne-demek-ruyada-baskasinin-evini-temizlemek-neye-isaret-eder-1644388068-4207.webp

10. PASLANMAZ ÇELİK

Henüz mutfakla işimiz bitmedi! Neden sahip olabileceğiniz paslanmaz çelik aletleri temizlemiyorsunuz? Bir sprey şişesinde ılık su ile biraz bulaşık sabunu karıştırın ve paslanmaz çeliği temizlemek için bunu ve mikrofiber bir bez kullanın.

11. MOBİLYALARIN ARKASI

Mobilyalarınızı duvarlardan uzaklaştırın ve elektrikli süpürgenizle meşgul olun. Sık sık mobilyaların etrafını ve oraya ulaşabilirsek belki altını süpürürüz, çünkü bu, her seferinde mobilyalarımızı hareket ettirmekten daha kolaydır. Ulaşamadığımız bu yerlerde ne kadar toz ve kir toplandığını hayal edebiliyor musunuz? Bugün orayı temizlemek için zaman ayırın!

12. YATAK

Döşeme için tasarlanmış küçük elektrikli süpürge eklerinden birini kullanın ve temizlemek için yatağınıza sıkıca bastırın. Küçük lekeleri nemli bir bezle temizleyin. Temizledikten sonra yatağınızın hava almasına ve kurumasına dikkat edin!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN