Bireysel emeklilik nedir?

Bireysel emeklilik nedir?

Bireysel emeklilik sistemi ister esnaf ister ev hanımı ister öğretmen olun, yani çalışsanız da çalışmasanız da bugünkü hayat şartlarını ayni düzeyde sürdürebileceğiniz bir tasarruf aracıdır.

Bireysel emeklilik size gelecek için düzenli bir şekilde birikim yapmanızı sağlar ve %30 devlet katkısıyla desteklenir. Bireysel emeklilik kişilerin bugün yapılan yatırımlarını emeklilik döneminde ek bir gelir haline dönüştürür. Ekonomiye katkı sağlayarak ekonomik kalkınmaya yardımcı olur. Her ay bütçeniz kadar tutarı bireysel emeklilik hesabınıza atarak emekli olmaya hak kazanmanız mümkün.

GARANTİ BANKASI BİREYSEL EMEKLİLİK SİSTEMİ

Garanti Bankası bireysel emeklilik sistemi ile gelecekteki konforunuz için istediğiniz tutarda birikim yapabilirsiniz. Yaptığınız yatırım üzerine devlet %30 katkı sağlar. Bireysel emeklilik sistemine dahil olmak için ödeme yapabileceğiniz tutarında belirlendiği, size uygun plan ve strateji belirleyebilirsiniz. Bu planı yıl içinde 6 kez değiştirebilir ya da değişiklik talep edebilirsiniz. Dilerseniz başka şirkete de taşıma hakkiniz buluyor. Bu değişikliği yaparken herhangi bir hak kaybı yasamazsınız. Sadece sözleşmede belirtilen stopaj tutarları sizden tahsil edilir.

Aynı şekilde 5 yıl içinde ayrılmak ve iptal etmek isterseniz çıkış tahsil tutarı talep edilebilir. Emekli olabilmeniz için 10 yıl sureyle ödeme yapmanız ve 56 yaşını doldurmanız gerekir. Tabi bu şartları sağladıktan sonra da ödemeye devam edebilirsiniz. Emeklilik hesabınıza yaptığınız ödemeler 10 yıl boyunca sizin seçtiğiniz emeklilik yatırım fonlarında değerlendirilir. Kredi kartı ile yapılan bireysel emeklilik ödemelerindeki blokajlar yaptığınız sözleşmelere göre
değişiklik gösterir.

GARANTİ BANKASI BİREYSEL EMEKLİLİK ÖDEMESİNİ NASIL YAPILIR?

Bireysel emeklilik ödemelerinizi kredi kartlarından, ya da hesabınızdan çekim yapılarak gerçekleştirebilirsiniz. Onun haricinde EFT- havale yoluyla yada nakit seklinde de ödeme yapabilirsiniz. Eğer bireysel emeklilik ödemesine ara vermek isterseniz müşteri temsilcinizle görüşüp dondurabilirsiniz. Bunun için dondurma bedeli talep edilebilir. Emeklilik ödemeniz sizin istediğiniz doğrultuda ister pesin, ister 3 ay veya 6 ay seklinde alınabilir. Onun haricinde yarısını pesin kalanını her ay maaş olarak yatacak şekilde de talep edebilirsiniz. Bu tamamen sizin nasıl istediğinizle alakalı.

GARANTİ BANKASI BİREYSEL EMEKLİLİK İPTALİ VE CAYMA

Bireysel emeklilik sistemini iptal edip biriken paranızı almak isteyebilirsiniz. İptal işlemini garanti bankası internet şubelerinden veya cep şubelerinden yapabilirsiniz. Ya da 444 0 336 numaralı telefonu arayarak iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bireysel emeklilik sistemini iptal ettiğinizde bazı kesintiler olabilir. Bu kesinti tutarları sözleşmede belirtilir. Bireysel emeklilik iptalini 10 yıl dolmadan yaptığınızda kesinti tutarları daha fazla olur. Kesinti olmadan bireysel emeklilik sistemini iptal etmek isterseniz iki ay içinde iptal gerçekleştirebilirsiniz.2 ay sonrasında Elde ettiğimiz gelir üzerinde stopaj kesintisi olur. Kesintiler aşağıdaki gibidir;

vefat ve zorunlu sebepler için ayrılanlardan %5
10 yıl sistemde kalmakla birlikte emeklilik hakki elde edemeden iptal edenlere % 10
10 yıldan az ödeme yapanlara ise % 15 stopaj kesintisi olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN