Birkaç damla ile parmak izlerini ve kirli lekeleri anında ortadan kaldıran bu yöntemi mutlaka deneyin!

Birkaç damla ile parmak izlerini ve kirli lekeleri anında ortadan kaldıran bu yöntemi mutlaka deneyin!

Parmak izlerini, kir kalıntılarını veya mürekkep izlerini duvarlardan yok etmenin sırrı, vücut bakımı için de kullandığımız bu yaygın ve ucuz yöntemde gizlidir. İşte işinize çok yaracak o mucizevi yöntem.

Herkesin evindeki duvarında en az bir ayakkabı izi, parmak izi veya kir kalıntısı var. Her şeyden önce çocuk sahibi olanların başına , duvarlarda aniden mürekkep veya keçeli kalem izleri belirir.

Bu her gerçekleştiğinde yeniden badana yapmayı düşünmek kesinlikle gereksiz. Ekonomik açıdan fazlasıyla masraf yapmak ve bunun gerektireceği çabadan bahsetmiyoruz bile.

Bunun yerine en iyi çözüm, kir izlerini hızlı ve kolay bir şekilde ortadan kaldıracak bir yöntem bulmaktır. Neyse ki, bu yöntem var ve lekeleri hemen daha az belirgin hale getirebilir. Günümüzde herkesin, gerçekten herkesin her gün kullandığı sadece 2 malzemeye ihtiyacımız olacak.

1-018.jpg

DUVARLARDAKİ LEKELERİ RENGİ BOZMADAN YOK ETMEK İÇİN BUNU DENEYİN

Ev işimizde ilk işimize yarayacak ürün diş macunudur. Aslında, bu yumuşak macun evin farklı bölümlerini ve ötesini temizlememize yardımcı olabilir.

İnanılmaz etkisi, duvarlarda ve her hangi bir yerde bulunan lekeleri çok basit bir şekilde ortadan kaldırmamıza da yardımcı olabilir. Kullanmadan önce dikkat etmemiz gereken 2 uyarı olacaktır.

Birincisi, duvarlarda renkli boyalar oluşturma riskini almamak için sadece beyaz diş macunu kullanmaktır. İkincisi ise aşağıda önereceğimiz yöntemin sadece beyaz duvarlarda denenmesi gerektiğidir.

DİŞ MACUNU YÖNTEMİ

Bu uyarıları dikkate aldıktan sonra işleme başlayabiliriz. Sadece biraz beyaz diş macunu alın ve çıkarılacak lekenin üzerine yayın. Bu noktada nemli bir bezle hafif ve hassas hareketlerle ovmak gerekecektir. Bu şekilde lekeler gözle görülür şekilde azalacak ve hasar eskisinden çok daha az görünür olacaktır.

2-019.jpg

MARSİLYA SABUNU YÖNTEMİ

Marsilya sabununun özelliklerinden nasıl yararlanacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Diş macununa alternatif olarak, dikkate alınması gereken bir başka mükemmel fikir de Marsilya sabunudur. İkincisi, yerleri yıkamak için mükemmel bir antibakteriyel olmasının yanı sıra aslında duvarlardaki lekeleri çıkarmak için de faydalı olacaktır.

Bu sefer ilk önce bu sabundan 20 gramını yarım litre suya karıştırmamız gerekecek. Sonra yumuşak bir bezi bu karışıma batırıp lekelere sürmemiz gerekecek.

Çok basit bir yöntem olsa da lekeleri kolayca azaltabileceğiz. Bu nedenle birkaç damla duvar ve her hangi bir yerde bulunan kir izlerini yok etmek ve her şeyi eskisi gibi tertemiz görmek için yeterlidir.

EKSTRA İPUCU

Söylendiği gibi, önleme her zaman tedaviden daha iyidir, bu sorunu önlemek için bazı tavsiyelerde bulunacağız. Evimizin güzelliğini korumak için kullanabileceğimiz en iyi ve en işlevsel ürünlerden biri de su itici boyalardır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN