Bisküvili Pasta Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı

Bisküvili Pasta Tarifi: Lezzetli ve Pratik Bir Tatlı

Bisküvili pasta, tatlı krizlerinizi hızlı ve lezzetli bir şekilde çözmenin en iyi yollarından biridir. Hem görünümüyle hem de tadıyla misafirlerinizi etkileyecek bu tarif, aynı zamanda pratikliği ile sizi de cezbetmeye yetecektir. Bu makalede, bisküvili pasta tarifini adım adım açıklayarak, bu harika tatlıyı nasıl hazırlayabileceğinizi öğreneceksiniz.

Bisküvili Pasta Tarifi

Malzemeler

Bisküvili pasta tarifini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır:

Hamur İçin:

2 paket bisküvi

1 su bardağı süt

2 yemek kaşığı kakao

Yarım su bardağı toz şeker

100 gram tereyağı

Kreması İçin:

2 su bardağı süt

2 yemek kaşığı mısır nişastası

Yarım su bardağı toz şeker

1 paket vanilya özütü

Üzeri İçin:

Yarım su bardağı çikolata parçaları

1 yemek kaşığı tereyağı

Tarif

Adım 1: Bisküviyi Hazırlayın

Bisküvili pasta tarifine başlamadan önce, bisküvileri ufalamak için bir mikser veya el blenderı kullanarak toz haline getirin.

Adım 2: Hamuru Hazırlayın

Bisküvi tozunu bir kaba alın. Üzerine kakao ve toz şekeri ekleyin. Ardından tereyağını eritip bu karışıma ekleyin. Son olarak sütü ilave ederek karışımı yoğurun. Hamur kıvamına geldiğinde, streç filmle sarıp buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Adım 3: Krema Hazırlayın

Krema için, bir tencerede sütü ısıtın. Ayrı bir kapta mısır nişastası, toz şeker ve vanilyayı karıştırın. Isınan sütü bu karışıma ekleyip kısık ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.

Adım 4: Pastayı Montajlayın

Dinlenen hamuru iki eşit parçaya bölün. İlk parçayı kek kalıbının tabanına bastırarak yayın. Üzerine hazırladığınız krema karışımını dökün. Ardından ikinci parçayı hamurun üzerine yerleştirin.

Adım 5: Çikolata Sosu

Çikolata parçalarını tereyağı ile birlikte benmari usulü eritin. Pastanın üzerine dökün ve buzdolabında 2 saat kadar dinlendirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN