Borçluları feraha çıkaran açıklama! Yüzde 0,99 faizi verenin borçları tamamen silinecek!

Borçluları feraha çıkaran açıklama! Yüzde 0,99 faizi verenin borçları tamamen silinecek!

Bu yıl TBMM’den yapılan düzenleme ile EYT yasası çıktı. Milyonlarca emekli olmak isteyenlerin beklediği EYT düzenlemesinde prim borcu olanlara müjde. İşte detaylar…

Milyonlarca vatandaşın dört gözle beklediği EYT düzenlemesi TBMM’den onaylandı. EYT düzenlemesi ile beraber herkesin aklına takılan soru prim borcu olan vatandaş nasıl yasadan yararlanacak? Prim borcu olanların yüzünü güldürecek haber geldi. Detaylar haberimizde…

banka

EYT'DE KREDİ GELİŞMESİ! YETKİLİ İSİM DUYURDU: PRİM BORÇLARI, YÜZDE 0,99 FAİZ KARŞILIĞINDA SIFIRLANACAK!

Yürürlüğe giren EYT yasası çerçevesinde bir milyondan fazla vatandaşın emeklilik başvuruları sosyal sigorta kurumlarınca kabul edildi. 600 bine yakın EYT' linin başvurusu onaylanırken, ilk maaş ve ikramiye ödemeleri de hesaplarına geçmeye başladı. Prim borcu nedeniyle kanundan yararlanamayanlar için Vekaletname müjdesi geldi. İşte detaylar…

3 Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren ve EYT'lilerin emekli aylığına başvurabilecekleri EYT Yasası, milyonlarca insanın yüzünü güldürdü. Yasanın yürürlüğe girdiğinin açıklanmasının ardından milyonlarca EYT'li, emeklilik başvurularını yetkililere iletmek üzere SGK binasına akın etti.

31 Mart'a kadar başvuruları onaylanan EYT üyelerinin 1 Nisan 2023'te emekli sayılacağını kaydeden SGK, geçtiğimiz günlerde ilk maaşlarını hesaplarına yatırmaya başladı. EYT'lilerin yıllardır emekli ikramiyesi ve maaşı alma özlemi sona erdikten sonra, prim yükümlülükleri nedeniyle emekli maaşını alamayan birçok vatandaş alternatif çözümler aramaya başladı.

Sigortaya giriş tarihi ve teminat süresi itibarıyla yasal olarak sigortalı olan EYT'lilere müjde, katkı paylarını ödeyemedikleri için emeklilik başvurularını sorumlu SGK Müdürlüğü'ne yapamamaları oldu. Bankacılığın yolunun borcu yüksek olanlara açık olduğunu söyleyen TÜNKOFED Bankacılık Komisyonu Başkanı Hüseyin Ölmez, EYT banka kredilerinin detaylarını paylaştı.

PRİM BORÇLARI ÜSTLENİLECEK

EYT’li vatandaşlara yönelik kredi hizmetlerine ilişkin olarak Ölmez, EYT'lilerin emekli maaşlarını bankalarında almak isteyen birçok kurumun prim borcunu kapatmak için kredi kampanyaları düzenlediğini anlattı. İlgili kredi ürününün ihtiyaç kredisi kategorisinde yer aldığına dikkat çeken Ölmez, yapılabilecek maksimum nakit yardımı konusunda da önemli bilgiler verdi.

Prim borçlarını kapatmak için kredi ürünlerini kullanmak isteyen EYT'li vatandaşların ne kadar TL desteği alabileceklerini merak ederken Sayın Ölmez konuyla ilgili şu açıklamayı kullandı:

“Halen çalışmaya devam eden ve prim günü yeteli olmayanlar için kullandırılabilecek olan kredi limiti, başvuru sahibinin kanıtlanabilir aylık gelirine göre belirlenecek. İlgili limit, prim borcundan az olmayacaktır.”

FAİZLER DÜŞTÜ

Uygulanan kredi faiz oranlarına da değinen Ölmez, 3 ila 36 ay vadeli krediler için başlangıç faiz oranını %0,99, maksimum %2,22 olarak açıkladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN