Boşver nasıl yazılır?

Boşver nasıl yazılır?

Türk Dil Kurumu'nun (TDK) yazım kurallarına göre, vatandaşların sıkça karıştırdığı ve merak ettiği "boşver" kelimesinin doğru yazım şekli nedir, sorusu gündemde. Peki, bu kelime birleşik mi yazılır yoksa ayrı mı?

Boşver nasıl yazılır? Türkçede sıkça kullanılan ifadelerden biri olan "boşver" kelimesi, günlük konuşma dilinde sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ancak bu kelimenin doğru yazımı konusunda birçok kişi tereddüt yaşıyor. TDK'nın belirlediği yazım kurallarına göre, eğer iki kelime birleşip anlamını yitiriyor ve başka bir ismin yerine kullanılıyorsa bu sözcükler birleşik yazılır. Ancak, birleşme esnasında kelimeler anlam değişikliğine uğramıyorsa, bu durumda ayrı yazılırlar.

Bu kurala göre, "boşver" kelimesinin doğru yazımı nasıl olmalı? TDK'nın sitesinde yapılan araştırmalarda "boşver" kelimesinin sözlükte bulunmadığı görülüyor. Dolayısıyla, bu kelimenin doğru yazım şekli "boş ver" olarak ayrı yazılması gerektiği sonucuna varılıyor.

Bu bilgiler ışığında, günlük hayatta sıkça kullanılan bu ifadenin doğru kullanımı konusunda artık bir karışıklık olmaması gerekiyor. TDK'nın belirlediği kurallara göre "boş ver" şeklinde ayrı yazılması, Türkçenin doğru ve kurallı kullanımı açısından önem taşıyor.

Bu ve benzeri yazım kuralları, Türk Dil Kurumu'nun resmi web sitesinde detaylı olarak bulunabilir ve günlük hayatta karşılaşılan bu tür karışıklıkların önüne geçilmesi için bir kaynak teşkil ediyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN