Bu besin en az 10 yıl gençleştiriyor! Cildinizi pürüzsüz hale getirecek: Günde 1 avuç tüketmeniz yeterli...

Bu besin en az 10 yıl gençleştiriyor! Cildinizi pürüzsüz hale getirecek: Günde 1 avuç tüketmeniz yeterli...

Cilt bakımına oldukça önem veren birisiyseniz kesinlikle bu besinden tüketmeniz önerilir. Bu besin sayesinde kuru ve hasarlı cilt yapısınız kısa bir sürede düzelecektir. Çinko ve doymuş yağ asitleri bulunduran bu besinleri günde bir avuç tüketmeniz yeterli olacaktır. Peki bu besinler nelerdir? İşte tüm detaylar...

Cilde en çok faydası dokunan ürünlerden birisi kuruyemişlerdir. Günde bir avuç tüketmeniz halinde ilaç kullanımına ihtiyacınız kalmayacak. Cilt bakımı için tüketmeniz gereken bazı kuruyemişler bulunuyor.

Sivilceli, kuru ve hasarlı cildiniz bu şekilde kısa sürede toparlanacaktır. Hücreleri yenileyen ceviz, badem ve fındığın düzenli olarak günde 1 avuç tüketilmesi halinde cildiniz pürüzsüz bir hal alacaktır. Çay eşliğinde ya da sade bir şekilde tüketilen kuruyemişler vücudu tok tutuyor.

shutterstock-750914803-16-9-1583056410.jpg

FINDIK

Günde bir avuç kadar fındık tüketmek cildinize oldukça faydalı gelecektir. Çinko bakımından en zengin besinlerden birisi olan fındık kuru ve hasarlı olan cildinizi toparlamada yardımcı olur. Cildi onarıcı etkisiyle uzmanlar tarafından önerilen fındık tüketimi her gün düzenli şekilde yapılması halinde cildinizi pürüzsüz bir hale getirecektir.

Fındık aynı zamanda cildin nem dengesini koruyarak daha canlı gözükmesini de sağlar. İçerisinde bulundurduğu E vitamini ile cilde kolajen desteği sağlayarak düzenlenmesinde rol oynar. Her gün en az 4 - 5 adet fındık yemeniz tavsiye edilir.

ceviz-kabugunun-faydalari-neler-ceviz-kabugunun-bu-faydalarini-kimse-bilmiyordu-1548833096226.jpg

CEVİZ

Cildi düzenleyen besinlerden birisi de cevizdir. Sağlıklı yağları içerisinde bulundurmasıyla cildinizin yağ oranını sağlıklı bir şekilde düzenler. Güçlü bir lif kaynağı olan cevizin etrafını saran zarda bol miktarda E vitamini, melatonin ve polifenol adı verilen materyaller bulunur. Materyaller bol miktarda antioksidan özelliği sağlayarak cildinizdeki kırışıklıkları ve çizgileri önler. Bu şekilde erken yaşlanmanın önüne geçilir.

bademin-faydalari-1.jpg

BADEM

Cilt üzerindeki kırışıklıklara karşı en etkili yöntemlerden birisi günlük badem emekten geçer. Sürekli badem tüketen kadınların 16'ıncı haftasında kırışıklıkların yüzde 15'e varan oranlarda azaldığı dikkat çekmiştir.

Cildinizin ihtiyacı olan besinleri barındıran bademi tüketmek hücreleri yenilediği için parlak bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildinizin genç ve pürüzsüz olması için düzenli olarak tüketmeye dikkat edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN