Bu Köpekler En Dostunuzdan Bile Sadık! İşte En Sadık Köpekler

Bu Köpekler En Dostunuzdan Bile Sadık! İşte En Sadık Köpekler

Halk arasında en sadık hayvan köpektir derler. Gerçekten de köpekler, sahiplerinin sesine kulak verecek şekilde eğitildiklerinde sadık arkadaşlardır. Haberimizde bazı köpek türlerinin özelliklerine değindik...

Köpekler insanın yeri geldiğinde en yakın arkadaşı olabiliyor. Farklı ırkları, farklı görünümleri ile bazı köpekler uysal cana yakın olurken bazı köpekler ise son derece tehlikeli ve saldırgan olabiliyor. Bizde haberimizde bazı köpek ırklarının özelliklerinden bahsettik.

danua-saldirgan-midir-611e4b13c0487.jpg

BÜYÜK DANUA

Doğru eğitimle oldukça sevimli ve çocuk dostudurlar. Listemizdeki diğer köpeklerden daha dost canlısı olmasına rağmen, görünüşü ürkütücüdür ve herhangi bir kışkırtma olmadan yabancılara saldırabilir.

alman-kurdu.jpg

KURT KÖPEK

Köpeklerle kurtların melezlenmesinin ürünü olan kurt köpeği, bir kurdun mizacına sahiptir. Bu, kontrol edilmesi zor, korkutucu ve vahşi oldukları anlamına gelir! Sadece kurt köpekleriyle birlikte kalarak soylarını saf tutmayı severler. Bununla birlikte, eğitildiklerinde, nihai bekçi köpeğidirler.

04f46c9eb5093420-1024x681.jpg

RODEZYA SIRTI

Bu köpekler vahşidir ve çok fazla enerji toplar. Neyse ki daha küçük köpekleri ve hayvanları oynamayı ve kovalamayı da seviyorlar. Bir süre gözetimsiz bırakılırlarsa saldırganlaşırlar ve eğitimsiz bir kişi tarafından yaklaşılmamalıdır.

basliksiz-5.jpg

BULL MASTİFİ

Bull Mastiff bir sosyal koruma köpeğidir. Çocuklara ve yabancılara karşı düşmanca ve saldırgandırlar ve bir alfa köpek kompleksi ile hareket ederler. Diğer köpeklerle birlikte yaşarken, Bull Mastiff kendisini sürünün lideri olarak kabul eder.

72.webp

ALASKA MALAMUTLARI

Alaskan Malamutes oldukça uysaldır ve eğitilmesi bir o kadar kolaydır. Son derece oyuncudurlar ve ev eşyalarına zarar verirler. Alaskan Malamute oldukça bölgeseldir ve evdeki diğer evcil hayvanlara saldırabilir.

maxresdefault.jpg

HUSKY

Husky, aile dostu bir köpektir. Sadıktırlar ve diğer köpeklerle bir alanı paylaşabilirler. Husky düşmanca davranabilir ve ev eşyalarını uyarmadan yok edebilir.

cane-corso-2019-08-29t202925-xl.jpg

CANE CORSO

Bu başka bir aile köpeği. Sorun, Cane Corso'nun bağımsız olması ve bazen kendisini evin reisi olarak görmesidir. Diğer evcil hayvanlara da hükmederler. Doğru bir eğitim ile sahiplerine itaatkar olabilirler.

canarydogcimde.jpg

PERRO DE PRESA CANARİO

Perro de Presa Canario vahşidir, büyük kaslara sahiptir ve agresiftir, bu da onu ideal bir bekçi köpeği yapar. Dahası, bu dövüş köpeğini kontrol etmek zordur ve yabancılara karşı saldırıların bir kaydı vardır.

157d4e9133535df45b04740ceac5352c.jpg

KAFKAS ÇOBAN

Kafkas Çobanı sevimli görünse de, yabancılara ve davetsiz misafirlere karşı saldırgan olan bekçi köpekleridir. Eğitildiğinde sadakatlerine rağmen, Kafkas Çobanı bir aile hayvanı olarak tutulmamalıdır.

1715424.jpg

BELÇİKA MALİNOİS

Genellikle Alman Çobanları ile karıştırılan Belçika Malinois, vahşiliği ve çevikliği ile bilinir. Onlar dünya çapında polis birimleri tarafından tercih edilen akıllı akıllı köpeklerdir. Kontrol edilmesi zordur ve daha küçük hayvanlara ve çocuklara karşı saldırgandırlar.

labrador-cinsi-kopekler-ve-ozellikleri-2-e1578484874900.jpg

LABRADOR

Golden Retriever olarak da bilinen Labrador, Amerika Birleşik Devletleri'nde popüler bir evcil hayvandır. Oyunculukları ve sadakatleri ile tanınırlar. Ancak, görmezden gelindiklerini hissettiklerinde saldırganlaşırlar. Labrador ısırıklarının sık raporları vardır.

dalmacyali.jpg

DALMAÇYALI

Başlangıçta bekçi köpeği olarak yetiştirilen Dalmaçyalıların mizaçları uygun eğitim, sevgi ve özenle değişir. Yürüyüş yapmayı ve parkta oynamayı severler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN