Bu Maske Tarifi İle Yüzünüzdeki Tüylerden Kurtulacaksanız! Evdeki Malzemelerle Pürüzsüz Bir Cilde Ne Dersiniz?

Bu Maske Tarifi İle Yüzünüzdeki Tüylerden Kurtulacaksanız! Evdeki Malzemelerle Pürüzsüz Bir Cilde Ne Dersiniz?

Yazın gelmesiyle gezmeye hatta sıklıkla fotoğraflar çekinmeye başladık. Fotoğraflarda güzel durmak yüzümüzün canlı parlak çıkmasını istiyoruz. Bunun içinde düzenli olarak cilt bakımı yapmak ve cildimize iyi bakmak gerekiyor. Bazen yüzde çıkan istenmeyen tüyler ve lekeler canımızı sıkabiliyor. Bizde sizler için hem cildinizi yenileyecek hem de yüzünüzdeki istenmeyen tüylerden kurtaracak yeni bir maske tarifi ile geldik.

Artık yüz güzelliğine daha çok önem vermeye başladık ve kozmetik ürünlerine binlerce para harcamaya başladık. Peki bu ne kadar sağlıklı? Eğer canlı ve pürüzsüz bir cilt istiyorsanız ilk olarak bol bol su içmelisiniz. Aynı zamanda düzenli olarak cilt temizliği yapmanız gerekmektedir.

YÜZÜNÜZDEKİ İSTENMEYEN TÜYLERDEN KURTULUN

Bizde sizler için bugün yüzünüzü canlandıracak ve istenmeyen tüyleri söküp atacak yeni bir maske tarifi ile geldik. Tüyleriniz ağda gibi yöntemlerle almak istemiyorsanız bu maske ile daha temiz ve kıl köklerini engelleyen bir karışıma sahip olacaksınız.

MASKENİN TARİFİ

Bir kabın içerisine 1 çay kaşığı mısır unu, silme 1 çay kaşığı kuru maya, bir tutam zerdeçalı ekleyerek karıştırın. Üzerine 1 çay kaşığı hindistancevizi yağı, 1 çay kaşığı limon suyu ve 4 çay kaşığı sütü ekleyerek karıştırın. Göz çevresi ve dudak çevresine getirmeden yüzünüze uygulayın.

a5-22.jpg

HAFTADA BİR KEZ MUTLAKA UYGULAYIN

Yüzünüz maskeyi iyice yedikten sonra ortalama 10 dakika yani peeling yaparak maskeyi çıkartın. Ardından yüzünüzü ılık suyla temizce yıkayın. Bu tarifi haftada bir kez mutlaka uygulayın.

BUNA DİKKAT EDİN

Ancak bu maskeyi kullanmadan önce bileğinizin iç tarafına maskeyi sürerek 10 dakika bekleyin. Eğer alerjik reaksiyon varsa sakın bu maskeyi yüzünüze uygulamayın. Hamile kadınlar ve cildin açık yara bulunanlar bu maskeyi uygulamamalıdır.

a3-53.jpg

KADINLARDA TÜYLENME BELİRTİLERİ NELERDİR?

Ağda, tıraş, epilasyon yöntemleri ile vücudumuzda olan kıllardan kurtuluyoruz. Fakat bazı çıkan tüylere müdahale edemeyeceğimiz yerlerde olabilmektedir. Böyle bir durumda hormon bozukluğu yani hirsurizmden bahsetmek mümkün olacaktır. Çene kemiği, üst dudak, bacakların iç bölgesi, kalça gibi bölgelerde oluşan aşırı tüylenme kadınları rahatsız etmektedir. Dikkat edilmesi gereken nokta bu bölgelerde koyu tüylerin oluşabileceğidir. Gerekli testler yapıldıktan sonra herhangi bir sorun bulunulamadığı zaman epilasyon ile bu durum düzeltilebilmektedir.

Erkek tipi tüylenme durumunda genellikle hormonsal bozukluklardan dolayı olabilmektedir. Böyle bir durum ile karşılaşıldığında mutlaka doktora başvurulması gerekmektedir. Bu erkek tipi tüylenmenin nedeni araştırılması ve ona göre tedavi yönteminin uygulanması gerekir.

TÜYLENME TEDAVİSİ NASIL OLUR?

Kadınlarda olan tüylenme sorunu ciddiye alınmalıdır. Bir kadın tüylenmeden şikayetçi olduğunda hormon testi yaptırabilir. Böylece vücudunun hormon seviyesini öğrenir. Bu teste göre problemin böbreküstü bezde mi yoksa yumurtalıkta mı ya da başka bir sorun mu olduğu öğrenilir. Bir kadının hormon seviyesi normal düzeyde ise çeşitli ilaçlar veya tüy gidericiler ile tedavi yapılmaktadır. Eğer tüylenme hormonlardan dolayı ise hormon tedavisi yöntemleri uygulanır. Bu süreçte çıkmış olan tüylere bir şey yapılamaz ama yeni çıkacak olan tüyler engellenir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN