Bu meyve siyahlaşınca yeniliyor! Çikolata meyvesi diyet yapanların favorisi oldu: Her lokması bildiğiniz çikolatalı puding

Bu meyve siyahlaşınca yeniliyor! Çikolata meyvesi diyet yapanların favorisi oldu: Her lokması bildiğiniz çikolatalı puding

Bu meyve çoğu kişinin alışkın olmadığı bazı özelliklere sahip. Öyle ki siyahlaşınca yenmeye başlaması, rengi, tadı, kıvamı ve faydaları duyanları oldukça şaşırtıyor. Özellikle diyet yapanların favorisi arasına giren bu meyve her lokmasını da çikolatalı pudingi andırıyor.

Meyve tüketimi herkesin bildiği üzere insan sağlığı için oldukça önemli bir konudur. Vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin ve mineralleri almak adına tükettiğimiz meyvelerin her biri vücuda farklı bir fayda sağlar. Şimdi bahsedeceğimiz meyve ise özellikle de diyet sürecinde vücuda destek veren meyveler arasında yer alıyor. Öte yandan belki şimdiye kadar duymadığınız ya da karşılaşmadığınız bir meyve olan çikolata meyvesi rengi siyaha dönünce yenilebiliyor.

yeni-proje-47.jpg

AĞAÇTA YETİŞEN ÇİKOLATA MEYVESİ

Lezzet'te yer alan bilgilere göre, çikolata meyvesi olarak bilinen ve farklı bir tada ve şekle sahip olan söz konusu bu meyve abanozgiller familyasından bir ağaç türüdür. Kara sapot adıyla da bilinen çikolata meyvesinin anavatanı ise doğum Meksika, orta Amerika ve Kolombiya’nın güneyidir. Çikolata meyvesi tropikal bir meyvedir. Ağaçta yetişen bu meyvenin bulunduğu kara spot ağacı 25 m yüksekliğe kadar ulaşabilir. Dona karşı duyarlı olan bu ağaç Trabzon formasıyla aynı türde bulunsa da dayanıklılık açısından Trabzon hurmasının göre daha az dayanıklıdır. Bu kapsamda çikolata meyvesinin bulunduğu ağaçlardan genç olanları sıfır dereceye, yetişkin olanları- 3 dereceye kadar dayanabilir. Eğer ki Ankara sapot iyi bir verim almak istiyorsanız meyve fideleri en az 2 yıl kadar aşılanmalıdır. Ağaçların tohumdan meyve verme evresine gelmesi ise 56 seneyi bulabilmektedir.

Zeytinden sarı yeşile doğru dönen bir renge sahip olan çikolata meyvesi, beyazdan siyaha döndükten sonra yenilebilir hale gelmektedir.

yeni-proje-46.jpg

ÇİKOLATA MEYVESİ NASIL YENMELİ?

Muhallebi ve pudingi anımsatan kremsi ve pürüzsüz bir dokuya sahip olan çikolata meyvesi, olgunlaşmadan önce kesinlikle tüketilmemelidir. Çünkü tahriş edici ve yakıcı özelliklere sahiptir. Bu meyvenin yenilmesi için oda sıcaklığında 10 gün kadar bekletilmeli ve olgunlaşması sağlanmalıdır. Öte yandan bu meyvenin olgunlaşmamış hali Filipinler’de balık zehri olarak kullanılmaktadır.

Genellikle çiğ olarak tüketilen çikolata meyvesi ortadan ikiye bölünerek bir kaşık yardımıyla çıkartılarak yenilebilir. Çikolatalı pudingi andıran tadıyla direkt olarak tüketmekte hiçbir sakınca yok. Lakin direkt tüketmek istemeyenler smoothie ya da milkshakelere ekleyerek tüketebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN