Bu resimdeki gizli harfi bulan kimse çıkmadı! Doğru harfi bulan kişilerin IQ'su 160'ın üzerinde çıkıyor!

Bu resimdeki gizli harfi bulan kimse çıkmadı! Doğru harfi bulan kişilerin IQ'su 160'ın üzerinde çıkıyor!

Optik illüzyon fotoğrafik hafıza testi: İnsanların sadece %1'i bu fotoğrafik hafıza testini geçebiliyor. Testi çözmek için her hangi bir süre sınırı olmasa da oldukça zor görünüyor! Peki kırmızı harfleri birleştirerek gizli harfi ortaya çıkarabilir misinz?

Optik illüzyon, beynin nesneleri algılama biçimine meydan okuyan bir nesnenin veya çizimin veya insanların akıl almaz, son derece büyüleyici, şekil değiştiren görüntüsüdür. Fiziksel, fizyolojik ve bilişsel yanılsamalar gibi birçok optik yanılsama türü vardır. Böyle zekice bir örnek, kırmızı noktaların arkasına gizlenmiş harfi bulmak için iki görüntünün birleştirilmesi gereken fotoğrafik hafıza testinde görülebilir.

1-019.jpg

RESİMDEKİ GİZLİ HARFİ TESPİT EDEBİLİR MİSİN?

Yukarıdaki görsel sosyal medya üzerinde paylaşıldı ve izleyicileri iki görseli birleştirip gizli harfi ortaya çıkarmaya davet etti. Bu optik yanılsama, izleyicilerin tam bir harf oluşturmak için iki görüntüyü birleştirmesini gerektiren bir fotoğrafik hafıza testidir. İki görüntü, bir dizi dağınık kırmızı renkli ve mavi renkli nokta içerir. Optik illüzyon, kullanıcılardan her iki görseldeki kırmızı noktaları birleştirerek gizli harfi ortaya çıkarmalarını istedi. Açıklamara göre, insaların sadece %1'i fotoğrafik hafıza testini geçebiliyor.

KIRMIZI NOKTALAR BİRLİKTE HANGİ HARFİ OLUŞTURUYOR?

Evet, insanların çok küçük bir bölümünün fotoğrafik hafızaya sahip olduğu bir gerçek ama cevabı doğru tahmin ederseniz, o zaman onlardan biri olabilirsiniz. Bu optik illüzyondaki gizli harfi bulmak için hafıza becerilerinizi kullanabilir veya sadece tahminde bulunabilirsiniz.

OPTİK İLLÜZYON CEVABI İÇİN AŞAĞIYA GÖZ ATIN

İki görüntüyü zihninizde birleştirin. Şimdi Kırmızı Noktaların hangi harften oluştuğunu belirleyin. Kırmızı harfi görmekte zorlanıyorsanız, gözlerinizi şaşı tutmaya çalışın ve ardından harfi gözünüzde canlandırın. “G” harfini ayırt edebiliyorsanız, fotoğrafik bir hafızanız var demektir.

Optik illüzyonlar her zaman beynimizin nasıl çalıştığına dair büyüleyici bilgiler verir. Belirli renk, ışık ve desen kombinasyonları, beynimizi orada olmayan bir şeyi görsel olarak algılaması için kandırabilir. Öyleyse söyle bize, bu optik yanılsama fotoğrafik hafıza testinin içindeki kelimeyi gördün mü?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN