Bu sebze unutkanlığın adeta doğal ilacı! B12 vitaminini bünyeye kamyonla boşaltıyor

Bu sebze unutkanlığın adeta doğal ilacı! B12 vitaminini bünyeye kamyonla boşaltıyor

Gün içerisinde yaşadığımız unutkanlık gündelik hayatı etkileyecek duruma kadar gelebilir. B12 vitamini içeren besinlerle sayesinde unutkanlığı en aza indirmek mümkün. Peki, unutkanlığa ne iyi gelir? Aşırı unutkanlığa iyi gelen besin nedir? İşte, unutkanlığa iyi gelen doğal besin...

Kırmızı lahana, içerisindeki besin maddeleri ve bileşenler sayesinde kanserden diyabete birçok hastalığı önlemede etkili rol oynuyor. Uzmanlar, kırmızı lahananın sık görülen ve belirtilerinden biri unutkanlık olan B12 vitamin eksikliğini giderdiğini vurguluyor.

KIRMIZI LAHANIN FAYDALARI NELER?

DNA HASARINI ÖNLER

Antioksidan bakımından zengin olan kırmızı lahana, vücuttaki serbest radikallerle savaşarak DNA hasarının önüne geçer.

KANSER RİSKİNİ AZALTIR

Kırmızı lahana, içerisindeki bileşenler sayesinde kansere karşı koruyucu etki gösterir. İçerisindeki indol-3 karbinol ve sülfür sayesinde kanser hücrelerinin oluşumunu önler.

KİLO VERMEYİ KOLAYLAŞTIRIR

Diyet sürecini kolaylaştıran en etkili besinlerden biri olan kırmızı lahana, tokluk hissini artırır ve kilo kontrolüne yardımcı olur.

KAN ŞEKERİNİ DENGELER

Sabah'ta yer alan habere göre, lif bakımından zengin olan kırmızı lahana, kan şekerinin dengelenmesini sağlar ve diyabet riskini azaltır.

KEMİKLERİ GÜÇLENDİRİR

Kırmızı lahana içerisindeki kalsiyum, magnezyum ve K vitamini gibi besin maddeleri sayesinde kemik sağlığını korur ve geliştirir.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR

Bağışıklık sistemini güçlendiren, bol miktarda C vitamini içeren kırmızı lahana, vücudu hastalıklara karşı korur.

VÜCUTTAKİ İLTİHABI AZALTIR

Kırmızı lahanadaki bileşenler vücutta iltihap oluşmasını engeller. Bu sayede kan değerin tahlillerinde CRP koduyla görülen iltihap oranı azalır. İç organların iltihaptan korunması sağlanır.

KALP SAĞLIĞINI KORUR

Potasyum bakımından zengin olan kırmızı lahana bu özelliği sayesinde kalp sağlığını korur. Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır.

B12 VİTAMİN EKSİKLİĞİNİ BİTİRİR

B12 toplumda en sık görülen vitamin eksikliklerinden biridir. Kırmızı lahana, B12 bakımından zengin olması sayesinde günlük ihtiyaç duyulan B12 vitaminini karşılar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN