Bu ucuz ve basit ürünlerle beyaz giysileriniz gerçekten beyaz kalacak! Temizlik formülünü öğrenmek isteyenler peşinize düşecek

Bu ucuz ve basit ürünlerle beyaz giysileriniz gerçekten beyaz kalacak! Temizlik formülünü öğrenmek isteyenler peşinize düşecek

Beyaz kıyafetleri severiz ve güzel, bembeyaz bir bluz veya gömlek aldığımızda olabildiğince mutlu oluruz. Yine de, kıyafetin birkaç yıkamadan sonra daha az beyaz olmaya başladığını fark ettiğimizde çok daha az mutlu oluyoruz. Şans eseri, beyaz giysilerinizin beyaz görünmesini sağlamanıza yardımcı olacak birkaç kullanışlı numara var.

Bembeyaz bir gömlek veya mükemmel kesimli beyaz bir tişört gardırop klasikleridir. Ama son zamanlarda beyaz kıyafetlerinize baktınız mı? Biraz gri veya kirli beyaz görünüyorlarsa, onları aydınlatmanın zamanı gelmiş olabilir. Elinizde herhangi bir klorlu ağartıcı yoksa veya kimyasalları atlamayı tercih ediyorsanız, bazı tamamen doğal yöntemler de dahil olmak üzere çamaşırlarınızı beyazlatmanın alternatif yolları vardır.

Bu ucuz ürünler, beyaz giysilerinizin yeni gibi görünmesini sağlamak için ihtiyacınız olan tek şey.

61771e3445d2a0b2541b404b.webp

BEYAZ ÇAMAŞIRLARIN PİS OLMASININ NEDENLERİ

  • Özellikle her şeyi birlikte yıkarsanız, diğer kumaşlardan renk aktarımı
  • Kumaşta kalan deterjan ve yumuşatıcı kalıntısı
  • Nikotin veya hava kirliliği gibi çevresel nedenler
  • Yiyecek ve içeceklerden kaynaklanan vücut yağları ve lekeleri

BEYAZ GİYSİLERİNİZ YENİ GİBİ GÖRÜNECEK!

KARBONAT

Beyaz giysilerinizin bakımı için en kullanışlı ürünlerden biri de karbonattır. Dört litre suyu bir bardak karbonat ile karıştırın. Beyaz giysilerinizi bir süre bu karışımda bekletin. Daha sonra kıyafetleri uygun şekilde durulayın ve beyazın daha önce hiç olmadığı kadar parladığını göreceksiniz!

ASPİRİN

Çamaşırlarınızı yıkamak için ilaç mı kullanıyorsunuz? Biraz garip gelebilir ama gerçekten işe yarıyor. Tek yapmanız gereken altı aspirin tabletini ılık suda eritmek ve ardından kıyafetlerinizi yaklaşık yarım saat bu suda bekletmek. Daha sonra çamaşırlarınızı normalde yaptığınız gibi çamaşır makinenizde yıkayın. Hepsi bu kadar!

LİMON VE SİRKE

Beyaz giysilerinizde inatçı lekeler mi oluştu? O zaman bu son çözüm gidilecek yoldur. Sirke ve limon suyunun birleşimi, en güçlü leke çıkarma ürünlerinden birini oluşturur! Lekeler kısa sürede kaybolmakla kalmayacak, giysileriniz çok daha taze kokacak. Spor kıyafetleri özellikle bu solüsyonla yıkanmaya uygundur.

BORAKS

Doğal olarak oluşan bir mineral olan boraks, lekeleri çıkarmaya ve matlaşan kalıntıları kesmeye yardımcı olan bir klorlu ağartıcı alternatifidir. Bir galon ılık suya yarım bardak toz boraks ekleyin. Beyaz giysileri ekleyin ve en az 30 dakika veya daha uzun süre ıslanmalarına izin verin. Her zamanki gibi yıkayın.

GÜNEŞ IŞIĞI

Güneşin ultraviyole ışınları renkli çamaşırların solmasına neden olabilir ama aynı zamanda beyaz çamaşırları da parlatır. UV ışınları sadece kumaşı ağartmakla kalmaz, aynı zamanda birçok mikrop türünü öldürür ve kumaşların dezenfekte edilmesine yardımcı olur. Beyaz çarşafları veya havluları doğrudan güneş ışığına asın ve kurumasını bekleyin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN