Bu yiyecekleri sakın dolaptan çıkarıp yemeyin! Bir şey olmaz diyenin sonrası büyük pişmanlık…

Bu yiyecekleri sakın dolaptan çıkarıp yemeyin! Bir şey olmaz diyenin sonrası büyük pişmanlık…

Yiyecekleri uzun süre saklamak için herkesin kullandığı derin dondurucular her zaman sağlıklı değildir. Bu yiyecekleri dolaptan çıkarıp tüketenler sonradan çok pişman olacak. Uzmanlar “ sakın yapmayın” diyerek herkese uyardı. İşte buzluğa koyulmaması gereken o yiyecekler…

Hem sağlıklı beslenmek hem de pratik olmak için derin donduruculara koyulan her yiyecek ne yazık ki sağlıklı olmuyor. Bilinçsiz bir şekilde buzdolabına koyduğumuz o gıdalar sağlığı da büyük riske atıyor. Marketten aldığımız dondurulmuş gıdaların gerçekten sağlıklı olup olmadığı tartışılır bir durum iken bir de derin dondurucuda koyulup koyulmayacağı durumu akılları karıştırıyor. İçerisinde sodyum, doymuş yağ ve ilave şeker oranı olan donmuş yiyeceklerin normalde de tüketilmemesi gerektiği belirtilirken bu şekilde asla yenmemesi gerektiği vurgulanıyor. İşte buzluğa koyulmaması gereken o yiyecekler…

SAĞLIK DERKEN SAĞLIKSIZ OLUYOR

Markette satılan dondurulmuş gıdaların çok sık tüketilmesinin kardiyovasküler hastalıklara davetiye çıkarttığını belirten uzmanlar Tip-2 diyabet ve obezite riskini arttırdığını da vurguluyor. Gıdaların çok sık tüketilmemesi gerektiği vurgulanırken buzdolabına koyulmaması gereken gıdalar da belli oldu. Derin dondurucuya koyulmaması gereken başlıca gıdalar şu şekildedir:

dondurulmus-pizza.jpg

DONDURULMUŞ PİZZA

Dondurulmuş pizzaların kalın kabuklu olması ve işlenmiş etle kaplanması sağlık açısından son derece olumsuz bir durum olarak belirtiliyor. Aşırı miktarda tüketilmesi durumunda kardiyovasküler hastalıklar ortaya çıkarken obezite riski de artmaktadır. Sodyum ve doymuş yağ açısından da oldukça zararlı etkilere sahip olan bu gıdalar kilo problemi de yapıyor.

hamur-isi.jpg

HAMUR İŞLERİ

Kahvaltıda, çay yanında, Kahve yanında sık sık tükettiğimiz hamur işlerini doymuş yağ bakımından yüksek olduğu belirtiliyor. Bu durumun kardiyovasküler hastalıklara davetiye çıkarttığı belirtilirken Tip-2 diyabet ve obezite riskini arttırdığı da görülmektedir.

derin-yagda-kizartma.jpg

DERİN YAĞDA KIZARTILMIŞ YİYECEKLER

Kızartılarak tüketilen yiyeceklerin içerisinde ilave koruyucu olduğuna değinen Uzmanlar hele dondurulmuş olanların ne besleyicilik açısından ne de sağlık açısından hiçbir faydalı yanının olmadığını vurguluyor. Dondurulmuş patates, soğan halkası gibi birçok ürünün obezite ve kardiyovasküler hastalıklara neden olduğu belirtiliyor.

sosis-1.jpg

SOSİSLER

Doymuş yağ ve sodyum açısından oldukça zararlı bir besin olan sosislerin de çok miktarda tüketilmesi kilo alımının yanı sıra kardiyovasküler hastalıklara sebep oluyor. Özellikle bunların derin dondurucuya girdikten sonra uzun süre beklemesi ve tüketilmesi durumu birçok hastalığı adı davetiye çıkarıyor.

hazir-yemekler.jpg

HAZIR YEMEKLER

Herkesin pratik olarak gördüğü ve sıklıkla tükettiği hazır yemeklerin sağlık açısından hiçbir yararı bulunmuyor. Büyük miktarlarda tüketilen bu yiyeceklerin kalp damar hastalıklarına neden olduğu görülüyor.

patates-kizartmak.jpg

PATATES KIZARTMASI

Dondurulmuş cips veya patates kızartması gibi ürünlerin çoğunun içerisinde bulunan yağ ve tuz miktarı zararlı olurken bir de dondurulmuş olması zararına zarar ekliyor. Dışarıda yediğiniz birçok kızartma ürününün dondurulmuş gıdalardan yapıldığını düşündüğümüzde günlük hayatta aldığınız hem kalori hem de zarar içler acısı bir tablo ortaya çıkarıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN