Bu yöntemi öğrenince düzleştirici bile kullanmayacaksınız! Mutfak malzemeleri ile ipeksi pürüzsüz saçlara sahip olun!

Bu yöntemi öğrenince düzleştirici bile kullanmayacaksınız! Mutfak malzemeleri ile ipeksi pürüzsüz saçlara sahip olun!

Düzleştirici olmadan bile düz saç istiyorsak, sıcaktan kaçınmak için herkesin bilmediği bazı püf noktaları vardır. Aslında tüm mutfaklarda bulunan bazı ucuz malzemeler, saçlarımızı bozmadan istediğimiz saçlara kavuşmamıza yardımcı olabilir.

Düz saça sahip olanların kıvırcık olmasını, güzel buklelere sahip olanların ise düz olmasını tercih ettiği bilinmektedir. Bu nedenle, istenen etkiyi elde etmek için genellikle düzleştirici ve fön makineleri kullanırız. Ancak yüksek sıcaklıklar uzun süre kullanırsak saçlarımıza zarar verebilir. Bunun nedeni, ısının kafa derisini kurutarak saç kırılmasına neden olmasıdır.

Bu nedenle elimizden geldiğince yüksek sıcaklardan uzak durmalıyız. Aslında saçlarımızı düzleştirici olmadan bile pürüzsüz hale getirecek teknikler var. Bu şekilde saçlarımızı mahvetmekten kaçınmakla kalmayacağız, aynı zamanda çok daha sağlıklı olmasını sağlayacağız.

1-001.jpg

SOĞUK HAVAYI TERCİH ETMEK

Dalgalı ve ince telli saçlara sahip olanlar için düzleştirici kullanmadan bile ipeksi pürüzsüz saçlara sahip olmanın teknikleri var. Daha asi saçlara sahip olanlar, düz saçlara sahip olmakta zorlanabilirler, ancak yine de daha düz hale getirebilirler.

İlk ipucu soğuk havayı tercih etmektir. Saçı hafif nemli olana kadar doğal olarak kurumaya bırakın. Daha sonra saç kurutma makinemizin en düşük ısısını kullanarak kökten uca sürekli hareket ettiriyoruz. Etkiyi daha da artırmak için, saçı düzleştirici olmadan ipek gibi pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olan bir yağ veya sprey kullanıyoruz.

ISLAK SAÇ İLE UYUMAK

ıslak saçla uyumak bile düz saçlara kavuşmamıza yardımcı olabilir. Düşük bir at kuyruğu yapmak için elastik bir bant kullanıyoruz. Sabahları saçlarımızın kesinlikle daha az dalgalı olacağını fark edeceğiz. Ancak bu tekniği kullanmak istiyorsak ipek bir yastık kılıfıyla uyumak kesinlikle daha iyi.

2-001.jpg

BU BESİNLER İLE DÜZLEŞTİRİCİ KULLANMADAN İPEKSİ PÜRÜZSÜZ SAÇLAR

Diğer bir yöntem ise saç maskelerini denemektir. Saçımızı daha pürüzsüz hale getirmeye yardımcı olabilecek birkaç kendin yap saç maskesi vardır. Örneğin 5 yemek kaşığı bal, bir muz ve iki portakalın suyunu alalım. Muzu soyup doğrayın ve blendera koyun, ardından suyunu ekleyin. Karıştırın ve balı ekleyin ve tekrar karıştırın. Karışımı saçlarımıza diplerden uçlara doğru uyguluyoruz. Ardından yaklaşık bir saat etki etmesine izin verin ve durulayın.

Kereviz bile saçlarımız için harika bir müttefik olabilir. Biraz kereviz yaprağı alın ve soğuk suyla bir karıştırıcıda doğrayın. Sıvıyı filtreleyerek kalıntıları ortadan kaldırıyoruz ve bir gece bekletiyoruz. Ertesi sabah, sıvıyı saç derisine uygulayın ve tüm saçlar nemli olacak şekilde masaj yapın. Her zamanki gibi yıkayıp kurutuyoruz.

DOĞAL OLARAK DÜZLEŞTİRME

Son olarak, saçlarımızı doğal bir şekilde düzleştirmemize yardımcı olacak bir diğer ucuz malzeme olan sütü de unutmayalım. Bir bardak süt ve yarım su alıp bir sprey şişesiyle şişeye dökelim. Sıvıyı saça püskürtüp 25 dakika etki etmesi için bırakıyoruz ve ardından kurutup tarıyoruz. Son olarak duruluyoruz ve saçlarımız çok daha pürüzsüz olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN