Bugüne kadar yanlış pişiriyormuşuz! Canan Karatay'dan yağları çatır çatır yakan tarif

Bugüne kadar yanlış pişiriyormuşuz! Canan Karatay'dan yağları çatır çatır yakan tarif

Türk halkının vazgeçilmezleri arasında bulunan kahve ile ilgili Prof. Dr. Canan Karatay ezber bozan açıklamalarda bulundu. Karatay, bugüne kadar Türk kahvesini yanlış içtiğimizi açıkladı ve bunu duyan herkes şoke oldu. İşte Canan Karatay'ın durduğunuz yerde yağ yaktıran müthiş tarifi...

Profesör Doktor Canan Karatay, kilo vermek isteyenlere dikkat çeken bir öneride bulundu. Her açıklamasında beynin yağlarla çalıştığını vurgulayan Karatay, bu sefer Türk kahvesi içmeden güne başlayamayanlara bir tavsiyede bulundu ve yağları cayır cayır yakan mucizevi bir tarif paylaştı.

Canan Karatay'ın önerisi şöyle: Türk kahvesine şeker yerine tereyağı koyun! Karatay'a göre; tereyağlı kahve zayıflamaya yardımcı oluyor. Türk kahvesi tüketenlerin, şeker yerine bir kaşık tereyağı ve Hindistan cevizi yağı koyduklarında bu mucizevi etkiyi kısa sürede göreceklerini belirtti.

Ayrıca Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir araştırma, 15 ülkede gerçekleştirilen bir analiz sonucunda, bilinenin aksine tereyağının kalp ve damar hastalıklarına yol açmadığını, aksine günde 1 yemek kaşığı tereyağının Tip 2 diyabet riskini azalttığını ortaya koydu.

Canan Karatay'ın tereyağının doğru miktarda ve şartlarda tüketilmesi halinde çoğu hastalığa yakalanma riskini azalttığı açıklaması da bu araştırma sonuçları ile desteklendi.

Hindistan cevizi yağlı Türk kahvesi zayıflamak isteyen kişiler tarafından uygulanmaya başlandı. İşte bu kilo vermeye yardımcı olduğu iddia edilen kahvenin tarifi:

Bir çorba kaşığı Türk kahvesini cezveye ya da Türk kahvesi makinesine koyun.

Üzerine bir fincan su ekleyin ve içerisine bir tatlı kaşığı Hindistan cevizi yağı katın.

Ocağa koymadan veya Türk kahvesi makinesini çalıştırmadan önce kahveyi iyice karıştırın.

Kahveyi yaklaşık bir buçuk ya da iki dakika kadar demleyin. Hafif yukarı kalkmaya başladığı zaman fincana alıp servis edin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN