Bulaşık makinesine ayda bir bunu ekleyerek çalıştırın: Bulaşık makinesi senelerce saat gibi bozulmadan çalışacak

Bulaşık makinesine ayda bir bunu ekleyerek çalıştırın: Bulaşık makinesi senelerce saat gibi bozulmadan çalışacak

Bulaşık makinenizi temizlemek istiyorsanız ve hangi yöntemle makinenize zarar vermeyeceğinizi arıyorsanız işte size o yöntem! Bu yöntem sayesinde makineniz yıllarca hiç bozulmadan çalışacak. İşte detaylar…

Birçok kişinin eli ayağı olan işini kolaylaştıran bulaşık makineleri her ne kadar gün içinde bulaşık deterjanlarıyla çalışsa da ayriyeten bir temizleme işlemine ihtiyaç duyuyor. Aksi halde makinenin hem performansı düşüyor hem de kireçlenme yapıyor. Hal böyle olunca bulaşıklarınızın yeteri kadar temizlenmiyor ya da makineden lekeli çıkıyor. Lakin bunun önüne geçmek oldukça basit. Bu yöntemler sayesinde bulaşık makinenizi kolaylıkla temizleyebilirsiniz. İşte bulaşık makinesini temizleme yöntemleri…

yeni-proje-1-004.jpg

MAKİNENİZİN ÖZEL TALİMATLARINA DİKKAT EDİN

Bulaşık makinenizi temizlemek için ilk olarak makineye özel olarak hazırlanan kullanım talimatlarına dikkat etmeniz gerekiyor. Makineye herhangi bir zarar gelmemesi için bu talimatlar oldukça önemlidir. Öte yandan makinenin herhangi bir parçasını çıkarma işlemi yapmayın çünkü makineyi daha büyük bir zararla karşı karşıya bırakabilirsiniz.

yeni-proje-2-004.jpg

15 GÜNDE BİR FİLTREYİ TEMİZLEYİN

Bulaşık makinelerinin filtreleri kolaylıkla çıkarılabilen bir malzemedir. Dolayısıyla bulaşık makinesinde bulunan filtreyi ortalama 15 günde bir çıkararak bir yağ sökücü yardımıyla temizlemenizi tavsiye ederiz. Bulaşık makineleri her ne kadar çalışsa ve bulaşık deterjanıyla yıkansa da bu filtreler yağlanıp kirlenebiliyor. Dolayısıyla filtreyi temizlemek oldukça önemli bir adım.

yeni-proje-3-003.jpg

DOĞAL YÖNTEMLERLE MAKİNENİZİ TEMİZLEYİN

Hem doğal hem de basit yollarla makinenizi temizlemek için farklı yöntemler ve içerikler kullanabilirsiniz. Bu kapsamda yapabileceğiniz işlemler şöyledir:

  • İlk yöntemde makinenin deterjan kısmına 2 yemek kaşığı kadar karbonat ekleyin. Daha sonra makinenin içine de 1 çay bardağı sirke ekleyip, en fazla 70 derece ısıda yıkama programı seçin. Bu işlem sırasında makinada bulaşık kalmamasına özen gösteriniz.
  • İkinci bir yöntemde ise eğer makineniz eskisi kadar iyi yıkamıyorsa limon tuzu kullanabilirsiniz. Bunun için 2-3 yemek kaşığı limon tuzunu havanda ezip taneleri küçülttükten sonra makinanızın deterjan bölümüne koyun. Daha sonra makineyi yüksek ısı programında çalıştırın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN