Bunu yapmayanların tapusu elden gider! Evalıp satarken buna dikkat: Sakın bu yanlışa düşmeyin!

Bunu yapmayanların tapusu elden gider! Evalıp satarken buna dikkat: Sakın bu yanlışa düşmeyin!

Konut alım ve satım yapacakları yakından ilgilendiren gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. e devlet sistemi üzerinden tapu takas sistemi hakkında açıklamalar yapılmaya devam ederken Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, vatandaşların emlak satım işlemlerinde mağduriyetlerin önüne geçildiğine değindi.

Tapu işlemlerinde yaşanan mağduriyetlerin önüne geçebilmek adına harekete geçilirken Takasbank Genel Müdürü Avşar Sungurlu, Tapu Takas e-Devlet Entegrasyonu'na ilişkin, gerçek zamanlı entegrasyon olduğu ifade edildi. E devlet sistemi üzerinden güvenli şekilde işlemler yapılacak hale getirildi.

E devlet sistemi üzerinden Tapu Takas Sistemine dair bilgilere yanıt verildi. Takasbank'ın aslında Borsa İstanbul üzerinden yapılan işlemlerin menkul ve para transferlerini yapan kuruluş olarak bilindiği sungurlu kurumunun teknoloji altyapıya sahip olduğu bilinirken finansal sektör üzerinde de tecrübelerin yer aldığına yer verildi. Avşar Sungurlu, kamu yararına vatandaşların işine yarayacak olan ne gibi hizmetler verilebilir sorusuna yanıt olarak yer verildi. Tapu Takas sistemi başlıca hizmetlerden olurken 2015 yılından bu zamana kadar askıya alınsada artık harekete geçildi. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ile yapılmış olan protokol içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde çalışmalardan kimlerin yararlanabileceğine ilişkin bilgiler verilmeye başlandı.

taputakas sistemi

İŞLEM GERÇEKLEŞMEYİNCE PARA ALICININ HESABINA GERİ GÖNDERİLİYOR

Ev alın satımlarında zaman zaman dolandırıcılık yer alırken bunların önüne geçebilmek adına çalışmalar başlatıldı. Sungurlu, haberlerde çıkan dolandırıcılık, sahtecilik olaylarına karşılık olarak bunların önüne geçebilmek adına e devlet sistemi üzerinden program oluşturulduğuna değindi. Takasbank'ın Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'ne online olarak gerçek zamanlı bir entegrasyonu yer alırken tescil işleminin gerçekleşmesiyle beraber önlemler alınıyor. İşlemlerin bir nedenden ötürü gerçekleşmemesi durumunda ya da iptal edilmesinde alıcının hesabına para otomatik olarak geri döndürülüyor.

Sistem bu zamana kadar Takasbank'ın hizmetlerine aşina olanlar tarafından kullanılırken çok yaygın olmadığından 2022 yılında sistemde 111 adet ve 1,1 milyar TL tutarında gayrimenkul alım satımı gerçekleşti. e devlet sistemi üzerinden entegrasyonuyla beraber çok daha büyük rakamla ulaşılacağı tahminler arasında. 

Öne Çıkanlar
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN