Çamaşır makinenizin ömrünü 1 bardakla uzatın! Kireci kökünden söküyor, ömrünü 4 kat uzatıyor: Bu yöntemle tıkır tıkır çalışacak

Çamaşır makinenizin ömrünü 1 bardakla uzatın! Kireci kökünden söküyor, ömrünü 4 kat uzatıyor: Bu yöntemle tıkır tıkır çalışacak

Çamaşır makinesindeki kireç sorunu neredeyse herkesin başına bela oluyor. Çamaşırların temiz yıkanmasını engelleyen bu sorun aynı zamanda fazladan maddi kayıplara da yol açıyor. Peki, çamaşır makinesindeki kireç nasıl çözülür? İşte, makinenizin ömrünü uzatacak o yöntem…

Çamaşır makinesinin ömrü kullanım sıklığı ve bakımına göre değişiklik gösterebiliyor. Fakat, makinenin eskimesindeki en önemli etken kireçlenmedir. Bu yüzden makinenin iç temizliğine çok dikkat etmek ve kireçlenmenin önüne geçmek gerekiyor. Peki, çamaşır makinesindeki kireç nasıl çözülür? İşte cevabı…

Kireç, suda bulunan kalsiyum ile magnezyumun birikmesi sonucunda ortaya çıkan bir tortudur. Bu tortu, bir süre sonra makinenin içinde birikir ve performansının düşmesin neden olur. Ayrıca kireç arttıkça makinenin kullanım ömrü de kısalır.

camasir-makinesindeki-kirec-nasil-cozulur-1.jpg

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEKİ KİREÇ NASIL ÇÖZÜLÜR?

Çamaşır makinenize zarar veren kireçten evdeki malzemelerle kolayca kurtulmanız mümkün. İşte, çamaşır makinesindeki kireci çözecek yöntemler:

SİRKE

Çamaşır makinenizde oluşan kireci çözmek için 1 su bardağı sirkeyi makinenin boş tamburuna dökerek normal programda yıkayabilirsiniz.

KARBONAT

Çamaşır makinenizden gelen kötü kokular ve kireç sorunu için bir çorba kaşığı karbonatı yine makinenin boş tamburuna dökerek normal programda yıkayabilirsiniz.

camasir-makinesindeki-kirec-nasil-cozulur-2.jpg

LİMON

Kireç çıkarmada en etkili ürünlerden biri de limondur. 1 limon suyunu makinenin boş tamburuna dökerek normal programda yıkadığınızda aldığınız sonuca şaşıracaksınız.

Ayrıca çamaşır makinelerinin temizliği için satılan tablet, sprey ya da temizleyici sıvıları da kullanarak, makinenizin ömrünü ve performansını artırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN