Çamaşır makinesindeki gizemli kapak ne işe yarıyor? Her makinede bulunuyor ama kimse bilmiyor

Çamaşır makinesindeki gizemli kapak ne işe yarıyor? Her makinede bulunuyor ama kimse bilmiyor

Çamaşır makinelerinin alt köşesinde bulunan küçük kapak herkes tarafından merak ediliyor. Her makinede bulunuyor ama kimse ne işe yaradığını bilmiyor. Kimsenin bilmediği o kapağın görevi bakın neymiş?

Günlük hayatta kullandığımız pek çok farklı cihaz bulunurken bunlardan en önemlileri arasında yer alan çamaşır makinaları ev hanımlarının iş yükünü hafifletiyor. Günlük yaşamın vazgeçilmez parçası olarak görülen çamaşır makinesi tek bir tuş ile bütün çamaşırları tertemiz yapıyor. Çamaşır yıkarken herkesin kullandığı rutin işlemlerin dışında kimsenin fark etmediği bir detayda bulunuyor. Makinelerin sol alt köşesinde yer alan gizemli kapağın ne işe yaradığını düşündünüz mü? İşte o kapağın görevi…

ÇAMAŞIR MAKİNESİNDEKİ KÜÇÜK KAPAK NE İŞE YARIYOR?

Çamaşır makinelerinin alt kısmında yer alan ufak kapağın birçok kişi tarafından fark edilmediği biliniyor. Bu küçük kapak makinenin alt bölgesinde bulunan filtreye ulaşım sağlamaktadır. Su tahliyesi sistemini korurken makinenin sorunsuz çalışmasını destekleyen Bu kapak çamaşır makinesinin performansını etkileyen önemli bir unsuru olarak görülmektedir.

camasir-makinesi-kapak.jpg

Bu filtrenin düzenli olarak temizlenmesi durumunda su tahliye sisteminde oluşabilecek problemlerin de önüne geçmiş olacaksınız. Yıkanan çamaşırlardan daha çok verim almak için düzenli olarak bu filtreyi temizlemeniz gerekiyor.

Alt kapağı düzenli aralıklarla kontrol ederek filtre temizliği yapılması makinenin daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN