Canan Karatay çay tiryakilerine seslendi! Bugüne kadar yanlış içmişiz... Çay nasıl içilir?

Canan Karatay çay tiryakilerine seslendi! Bugüne kadar yanlış içmişiz... Çay nasıl içilir?

Ülkemizin en değerli İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay diyet tarifleri ve doğru bir şekilde yeme içme konusu hakkında yaptığı açıklamalar ile dikkat çekiyor. Ülkemizde vazgeçilmez bir yeri olan çay hakkında yorumlar geldi. Canan Karatay'ın açıklamalarına göre çay tiryakileri çayı yanlış içiyor. Peki doğru çay nasıl içilir? İşte tüm detaylar...

ŞEKERSİZ ÇAY NASIL İÇİLİR?

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yaptığı açıklamalar ile birlikte gündem olmaya devam ediyor. Diyet tarifi ve sağlıklı beslenmeye dair birbirinden farklı onlarca açıklamalarda bulunan Canan Karatay bu kez çay tiryakilerine seslendi.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklama ile birlikte Canan Karatay bol bol limonlu su içtiğini vurgulamıştı. Canan Karatay çocukluğu itibariyle limonlu su içtiğine dikkat çekerek limonlu suyun faydalarını tek tek sıraladı. Ülkemizde yakından takip edilen uzman isim tavsiyeleri ile gündemde yer aldı.

Tavsiyelerinin üzerine çay uyarısında bulunan Canan Karatay, "Çaya şeker atmadan nasıl içilir?" ifadesiyle sorulan soruya cevap verdi. Çayı şekersiz içmek isteyenler içerisine tereyağı koyabileceğini vurguladı. Tereyağı, İngiltere ve diğer batı ülkelerinde krema olarak çay yanında verildiğinin altını çizdi.

a412357cf20ec89668b70412d476dc2f.jpg

ÇAYI NASIL İÇMEK GEREKİR?

Çay hakkında Prof. Dr. Canan Karatay'ın tavsiyeler vermesi üzerine yapılan araştırmalara göre şekerli çay yerine limonlu çayın içilmesi gerektiği vurgulandı. Limonlu çayın içilmesi oldukça faydalı olduğuna dikkat çekerek uzmanlara göre limonlu çay içmek sağlık açısından oldukça faydalı bir durum. Daha öncesinde Prof. Dr. Canan Karatay tarafından da belirtilen limonlu çayın faydaları hakkında öv öv bitirememişti. Haberimizin devamında limonlu çayın faydaları açıklandı.

1-007.jpg

LİMONLU ÇAYIN FAYDALARI

İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay tarafından yapılan açıklama ile birlikte çaya şeker yerine tereyağı koyabilirsiniz. Çay'ın daha faydalı olmasını ve içiminin kolay olmasını istiyorsanız limon da koyabilirsiniz. Limonlu çayın faydaları ise şu şekilde;

  • Cilt Sağlığını Koruyabilir.
  • Bağışıklık Sistemini Destekleyebilir.
  • Stresi Azaltabilir.
  • Kan Şekerini Düzenleyebilir.
  • Kalp Sağlığını Koruyabilir.
  • Migrenin Etkisini Azaltabilir.
  • Antikanser Özelliğine Sahiptir.
  • Böbrek Taşlarını Önleyebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN