Canan Karatay önermişti herkes dalga geçti! Şimdi döne döne onu arıyorlar! Bulanlarda her yemeğe onunla lezzet katıyor

Canan Karatay önermişti herkes dalga geçti! Şimdi döne döne onu arıyorlar! Bulanlarda her yemeğe onunla lezzet katıyor

Prof. Dr. Canan Karatay önerdi kimse inanmadı. Bu kez de herkes döne döne onun peşine düşüyor. Sağlık açısından son derece faydalı olduğunu işaret eden uzman isim, resmen uzun yaşamanın sırrını da verdi. İşte Canan Karatay'ın altın tavsiyeleri…

Sağlıklı beslenme konusunda verdiği tavsiyeler ile tüm dikkatleri üzerinde toplayan Prof. Dr. Canan Karatay, bu kez de tuzları hedef aldı. Son yıllarda herkesin anlata anlata bitiremediği kaynak tuzlarını ele alan uzman isim bu tuzların hem lezzetli hem de sağlıklı olduğunu vurguladı. İşte Canan Karatay'ın altın tavsiyeleri...

KAYNAK TUZLARI NELERDİR?

Canan Karatay'ın açıklamasının ardından birçok kişi kaynak tuzlarının neler olduğunu merak etmeye başladı. Birisinde barındırdığı mineral açısından oldukça zengin olan bu tuzların farklı renklerde olabildiği görülmektedir. Pembe Himalaya Tuzu içerisinde bulunan demir oksit nedeniyle pembe rengini almaktadır. Rafine edilmemiş ve işlenmemiş tuzlara kaynak tuzları adı verilir.

kaynak-tuzu.jpg

KAYNAK TUZU NERELERDE SATILIYOR?

Dünyanın farklı bölgelerinde satılan kaynak tuzları bulunmaktadır. Kaya tuzu, Himalaya tuzu, deniz tuzu belli başlı kaynak tuzları arasında yer almaktadır. Dünyanın farklı yerlerinde satılan kaynak tozları kısaca şu şekildedir:

Himalaya tuzu: Dünyadaki en saf tuz olarak bilinen Himalaya Tuzu Pakistan'daki Himalaya dağlarının eteklerinden çıkarılıyor. İçerisinde 84 farklı mineral bulunduran bu tuz vücudun asit baz dengesini sağlamaktadır.

Kaya tuzu: Yer altındaki kaya katmanlarında oluşan kristalize bir tuza verilen isim olan kaya tuzu 60'dan fazla mineral içererek kan basıncını düzenlemektedir.

Deniz tuzu: Deniz suyunun buharlaşması ile elde edilen bu tuz içerisinde 80'den fazla mineral içermektedir. Aynı zamanda Sindirim sistemini de destekler.

Kara tuzu: Hindistan'dan çıkan volkanik bir tuz olarak karşımıza çıkan kara tuzu kütük içeriği ile acı bir tada sahiptir. Aynı zamanda siyah renkli olan bu tuz cilt sağlığına ve kilo vermeye oldukça yararlıdır.

himalaya-tuzu.jpg

KAYNAK TUZLARININ FAYDALARI NELERDİR?

Sağlık açısından oldukça yararlı olan kaynak tuzlarının faydaları da merak ediliyor. Uzman isimler kaynak tozu tüketilmesini tavsiye ederken bu tuzların başlıca faydaları şu şekildedir:

  • Vücudun su dengesini korur ve susuzluğu önler.
  • Vücudun elektrolit dengesini sağlar ve kas kramplarını önler.
  • Vücudun pH dengesini korur ve asitliği azaltır.
  • Kan basıncını düzenler ve kalp sağlığına iyi gelir.
  • Sindirim sistemini destekler ve kabızlığı önler.
  • Cilt sağlığına iyi gelir ve cilt problemlerini azaltır.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirir ve enfeksiyonlara karşı korur.
  • Metabolizmayı hızlandırır ve kilo vermeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN