Çay demlerken bir tutam atın, semaver çayı gibi oluyor! Uzmanlar işin sırrını verdi: Bardak bardak içseniz de tadına doyulmuyor

Çay demlerken bir tutam atın, semaver çayı gibi oluyor! Uzmanlar işin sırrını verdi: Bardak bardak içseniz de tadına doyulmuyor

Türkiye dünyada en çok çay içen ülkeler sıralamasında kişi başı 3,16 kg ile ilk sırada geliyor. Ancak çayı bu kadar çok tüketmemize rağmen doğru demleme yöntemini bilmiyoruz. Ama artık uzmanlar işin sırrı verdi. Çay demlerken bir tutam atın, semaver çayı gibi oluyor. İşte, lezzetli çayın sırrı…

Kimyager Dr. Michelle Francl, bilimsel olarak içeceklerdeki acılığı hafifletmenin basit bir kimya denemesinden geçtiğini söylüyor. İngiltere’de yayınlanan Royal Society of Chemistry’nin çıkardığı “The Chemistry of Tea” (Çayın Kimyası) isimli kitap, hiç bilmediğimiz birkaç formülü ortaya koyuyor.

ÇAYIN İÇİNE AZ MİKTARDA EKLEMEK LEZZETİNİ KATLIYOR

Francl, yalnızca birkaç tutam sofra tuzu kullanmanın çaydaki acılığı aldığını ve lezzetini artırdığını söylüyor. Bunun sebebi ise anahtar element olarak kabul edilen sodyum iyonunun acı tat algısını üreten kimyasal mekanizması ile etkileşime girmesi olarak tanımlanıyor.

cay-demlerken-icine-tuz-atmak-1.jpg

Ayrıca çayın sıcak bardağı koyulmaması gerektiğini de aktaran Francl, bu yöntemlerle en lezzeti çaya ulaşılacağını belirtiyor.

cay-demlerken-icine-tuz-atmak-2.jpg

Türkiye’de ise çay demlerken en çok dikkat edilen yöntem çay ve su koyma sırası. Uzmanlar ilk önce suyu ardından çayı koymanın lezzeti artırdığını belirtiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN