'Charlie parmağımı ısırdı' videosu NFT ile 760 bin dolara satıldı

'Charlie parmağımı ısırdı' videosu NFT ile 760 bin dolara satıldı

Son dönemlerin popüler para kazanma sektörü haline gelen NFT'de bir dijital eser daha satıldı. Bir zamanların popüler videolarından 'Charlie bit my finger' isimli video açık artırmada NFT ile 760 bin dolara satıldı. Böylelikle, viral videoya internet üzerinden erişim artık mümkün olmayacak.

Döneminin en viral videolarından biri olan ve 2007 yılında yayınlanmasıyla birlikte 880 milyonun üzerinde görüntülenme sayısına sahip olan 'Charlie bit my finger' (Charlie parmağımı ısırdı) adlı video, açık artırmaya sunulmasından kısa bir süre sonra 760 bin dolara alıcı buldu.

DAVİES-CAR AİLESİ, 690 BİN DOLAR ELDE ETTİ

​Charlie ve Harry adında iki kardeşin sevimli görüntülerinin paylaşıldığı 'Charlie parmağımı ısırdı' adlı video , 'Felaket Kız' görseli gibi NFT ile satılan dijital eserler kervanına katıldı.

Davies-Carr ailesi, NFT ile açık artırmaya çıkarılan videodan 690 bin dolar tutarında bir gelir elde etti.

Böylelikle bir bakıma 'telif hakkı' alıcıya verilen videoya erişim, kısa bir süreliğine daha devam etse de artık internet üzerinden sağlanamayacak.

NFT NEDİR?

NFT'nin açılımı Non-Fungible Token, yani değişimi mümkün olmayan dijital para, sanal çip ya da dijital öğe anlamına gelir. Kopyalanamayan ve türünün tek örneği olan NFT, bir şeyin gerçekliğinin dijital sertifikası olarak tanımlanabilir.

NFT'ler sanat, ses, video, video oyunlarındaki öğeler ve diğer sanal çalışma biçimleri gibi dijital dosyaları temsil edebilir. Dijital dosyaların kendileri sonsuz bir şekilde yeniden üretilebilirken, onları temsil eden NFT'ler temel blok zincirlerinde izlenir ve alıcılara sahiplik kanıtı sağlar.

NFT'ler; dijital sanat, video oyunu öğeleri ve müzik dosyaları gibi dijital kreasyonları metalaştırmak için kullanılabilir. Fakat orijinal dosyanın herhangi bir kopyasına erişim, jetonun sahibiyle sınırlı değildir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN