Cilt bakımına tonlarca para dökmeyin, evde kendiniz yapın! İşte 5 etkili cilt bakım kürleri...

Cilt bakımına tonlarca para dökmeyin, evde kendiniz yapın! İşte 5 etkili cilt bakım kürleri...

Cilt bakımı için tonlarca para dökmeye gerek yok! Bu malzemeler evinizde varsa kendiniz bile yapabilirsiniz! İşte 5 etkili cilt bakım kürleri...

Cilt bakımı, sağlıklı ve parlak bir cilt için önemlidir. Evde bulunan doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz maskelerle cildinizi şımartabilirsiniz.

DOĞAL CİLT MASKESİ TARİFLERİ

  1. Bal ve Yoğurt Maskesi: Bal ve yoğurt maskesi, cildi nemlendirir ve besler. Bir yemek kaşığı yoğurt ile bir çay kaşığı balı karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Ilık su ile durulayarak cildinizi tazeleyin.
  2. Yulaf ve Bal Maskesi: Yulaf ve bal maskesi, cildi yatıştırır ve ölü derileri arındırır. Bir yemek kaşığı yulaf ezmesi ile bir çay kaşığı balı karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 15 dakika bekletin. Ilık su ile durulayarak cildinizi yumuşatın.
  3. Avokado ve Zeytinyağı Maskesi: Avokado ve zeytinyağı maskesi, cildi derinlemesine nemlendirir. Yarım olgun avokadoyu ezerek bir çay kaşığı zeytinyağı ile karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 20 dakika bekletin. Ilık su ile durulayarak cildinizi besleyin.
  4. Limon ve Şeker Peelingi: Limon ve şeker peelingi, cildi canlandırır ve parlaklık kazandırır. Yarım limonun suyunu sıkarak bir yemek kaşığı şeker ile karıştırın. Karışımı yüzünüze dairesel hareketlerle uygulayın ve 10 dakika bekletin. Ilık su ile durulayarak cildinizi tazeleyin.
  5. Salatalık ve Yoğurt Maskesi: Salatalık ve yoğurt maskesi, cildi ferahlatır ve yatıştırır. Yarım salatalığı rendeleyerek bir yemek kaşığı yoğurt ile karıştırın. Karışımı yüzünüze uygulayın ve 15-20 dakika bekletin. Ilık su ile durulayarak cildinizi ferahlatın.

Not: Eğer yukarıda belirtilen maske kürlerinin içerdiği malzemelerin, herhangi birinin sizde alerjik reaksiyon göstermesinden endişe ediyorsanız mutlaka bir uzmana danışın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN