Cilt Problemleriniz D Vitamini Eksikliğini Ele Verebilir! Bu 5 Cilt Problemi D Vitamini Eksikliğine İşaret Ediyor

Cilt Problemleriniz D Vitamini Eksikliğini Ele Verebilir! Bu 5 Cilt Problemi D Vitamini Eksikliğine İşaret Ediyor

Kış aylarında yaza göre daha fazla cilt probleminiz mi var? O zaman D vitamini eksikliğiniz olma ihtimali yüksek. Haberimizde D vitamini eksikliği yaşadığınızda cildinizde meydana gelebilecek sorunları derledik. İşte bu 5 cilt problemi D vitamini eksikliğine işaret ediyor...

Kışın güneşi pek göremiyorsunuz tabii. Koyu tenli veya 50 yaşın üzerindeki kişilerin, diğer insanlar kadar D vitamini üretmedikleri için genellikle D vitamini takviyesi almaları önerilir. D vitamini eksikliğini kış aylarında takviye alarak kolayca giderebilirsiniz. Ancak bu iki gruba dahil olmasanız bile, yine de bir eksikliğiniz olabilir. Bu beş cilt problemi D vitamini eksikliğini gösterebilir.

terleme.jpg

1. TER

Aşırı terleme D vitamini eksikliğinin bir belirtisi olabilir. Kadın erkek demeden kış aylarında üst dudağınızda boncuk boncuk ter veya ıslak bir sırtla mı dolaşıyorsunuz? Takviye alın veya öğleden sonra güneş ışığında biraz daha sık yürüyüşe çıkın ve yardımcı olup olmadığına bakın.

egzama-hakkinda-dogru-bilinen-yanlislar-7.jpg

2. DONUK CİLT

Cildiniz donuk mu yoksa grimsi mi görünüyor? Bu aynı zamanda D vitamini eksikliğinin bilinen bir belirtisidir. D vitamini, güneş ışığına tepki olarak cilt tarafından üretilir. Yeterli D vitamini üretmezseniz, cildiniz kendini düzgün bir şekilde yenileyemez ve bu da mat görünmesine neden olur. Bu durumda muhtemelen gözlerinizin altında da koyu halkalar vardır.

5ee73c645542800a6c4f9de8.webp

3. İNCE ÇİZGİLER

D vitamini bir antioksidan görevi görür. Bu, kırışıklıklara ve ince çizgilere neden olan faktörlerle savaştığı anlamına gelir. Bu nedenle, D vitamini eksikliğiniz varsa, daha hızlı ince çizgiler (ve sonunda kırışıklıklar) geliştirirsiniz. Ancak bu, elbette, D vitamini kaynağı: güneş ışığı ile biraz çelişkilidir. Güneşten gelen UV ışınları da cildinizin daha hızlı kırışmasına neden olur. Bu yüzden güneş kremi olmadan asla güneşe çıkmamalısınız.

basliksiz-4.jpg

4. KURU CİLT

Birçok insan kış aylarında kuru cilde sahiptir. Bu kısmen ısınmanın neden olduğu soğuk ve kuru havadan kaynaklanır, ancak D vitamini eksikliğinin bir sonucu da olabilir. Kuru cilt, D vitamini eksikliğinin açık bir işaretidir ve güneş ışığı, takviyeler ve hatta D vitamini içeren kremler ile kolayca çözülebilir.

akne.jpg

5. AKNE VEYA ROZA

Cildinizin kışın daha kötü göründüğü gerçekten doğru çünkü sivilce de D vitamini eksikliğinin belirtilerinden biridir. D vitamini ciltteki iltihabı azaltabilir. Bu nedenle, bir eksiklik, akne veya roza nedeniyle ekstra kırmızı cildiniz olduğu anlamına gelebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN