Çok kolay ama insanların yüzde 5'i çözebiliyor! Sosyal medyada olay yaratan zeka bulmacası...

Çok kolay ama insanların yüzde 5'i çözebiliyor! Sosyal medyada olay yaratan zeka bulmacası...

Size sunduğumuz bu resimli bulmacada kaç tane sayı görüyorsunuz? Cevap büyük olasılıkla sizi şaşırtacak... Bu bulmaca orijinal olarak bir Facebook kullanıcıları tarafından oluşturuldu ve kısa sürede viral oldu. Nedeni ise çok kolay görünmesine rağmen doğru sayıyı ancak insanların yüzde 5'i bulabiliyor...

Bu resimde kaç tane sayı görüyorsunuz? Resme önce dikkatlice bir bakın. Sizce kaç tane sayı var?
Sosyal medyadan gelen yorumlara bakılırsa, en yaygın cevap 4 oluyor. Ama bu yanlış.

sayi-1.jpg

Burada da sadece 6, 9, 2 ve 0'ı gördüğümüzü kabul ediyoruz.

Doğru cevap: 0'dan 9'a kadar olan tüm sayılar burada temsil edilmektedir! Şaşırmış?

sayi-2.jpg

Beğendiyseniz, arkadaşlarınıza bu testi önerin.

TARİHTE İLK BULMACA 1913 YILINDA YAZILDI

Stresli zamanlarda, bir bulmaca çözmek sadece bir oyalama değil, aynı zamanda gerekli bir tesellidir. Aslında bulmaca, Aralık 1913'te, I. Dünya Savaşı'nın arifesinde doğdu.

OKUYUCULAR İÇİN KELİME OYUNU HAZIRLANDI

New York World'de editör olan Arthur Wynne, o gazetenin EĞLENCE bölümü için yeni bir oyuna ihtiyaç duyuyordu. Bu yüzden boş bir kelime arama ızgarası yazdırdı, okuyucuların harfleri anlaması için ipuçları tasarladı ve buna "EĞLENCE'nin Kelime Çapraz Bulmacası" adını verdi. Birkaç hafta sonra bir yazım hatası bulmacanın başlığını "Bulmaca" olarak değiştirdi ve bulmaca kalıcı olarak yeniden adlandırıldı.

SAVAŞIN STRESİNDEN UZAKLAŞMAK İÇİN BULMACALAR BİRİNCİ SAYFADAN DUYURULDU

Savaş ilerledikçe ve dünyadaki manşetler giderek kasvetli hale geliyordu, gazetenin bulmacayı çözenleri teşvik etmek için reklam çabaları da artırıldı, ön sayfalardaki afişler okuyucuları doğrudan korkunç haberlerin ötesine bir bulmacaya yönlendirdi.

1920'lerde bulmaca patladı: bulmaca desenli çoraplardan bulmaca temalı müzikallere ve "Cross Word Cal" gibi çizgi romanlara kadar bulmaca her yerdeydi. Bununla birlikte, bulmacalar biçim ve içerik açısından artık dünyanın her yerindeydi. Bazı bulmacalar dikkatlice düzenlenmiş , bazıları daha serbestti. İşte o günlerden zamanımıza bulmaca insanlar arasında varlığını sürdürmeye devam etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN