Çöp kovasının dibine birkaç tane ekleyin, kötü kokuyu unutun! Bu basit yöntem tüm sorunu kaldıracak

Çöp kovasının dibine birkaç tane ekleyin, kötü kokuyu unutun! Bu basit yöntem tüm sorunu kaldıracak

Bir evin olmazsa olmaz eşyalarından biri hangisi diye sorulsa çoğu kişi bu nasıl çöp kovası cevabını verir. Ev için oldukça önemli olan çöp kasabalarının en kötü yanları ise hızlı kopmaları ve kokunun her yere yayılması. Lakin bu yöntemle artık kötü kokuları unutacaksınız. Çöp kovasının dibine birkaç tane ekleyin ve tüm sorunlardan kurtulun…

Günlük yaşantımızın ayrılmaz parçalarından biri olan çöp kovaları, zamanla içerisinde biriken kirlerden dolayı kötü kokulara neden olabiliyor. Öyle ki bazen ortaya çıkan kötü kokular evin her yerinde yayılabiliyor. Hele ki mutfakta bulunan çöp kovalarını kokması en nefret edilen konular arasında yer alıyor. Lakin artık çöp kutularındaki kötü kokuyu engelleyebileceksiniz. İşte çöp kupalarındaki kokuyu engelleyecek pratik çözümler…

KAHVE TELVELERİNİ DEĞERLENDİRİN

Kahve severler bu yöntem sayesinde hem daha keyifli kahve içecek hem de kahve telvesini çöpe dökerek kokuları engelleyecek. Çöp kovasının dibine bir miktar kahve telvesi koydunuz takdirde kötü kokular absorbe edilecek ve etrafa hoş bir kahve kokusu yayılacaktır.

yeni-proje-10.jpg

LİMON KABUĞU YA DA NANE YAĞI KURTARICI

Kötü kokulardan kurtulmak için çöp kovasının içine birkaç tane limon kabuğu ya da taze nane yaprağı eklerseniz ortaya oldukça ferah bir koku çıkacaktır. Bunun yanı sıra limon ya da nane yağı da kullanabilirsiniz.

yeni-proje-11-001.jpg

DÜZENLİ TEMİZLEMEK ÇOK ÖNEMLİ

Çöp kovasını düzenli olarak temizlemek kötü kokuların oluşumunun önüne geçer. Lakin çöp kovasını temizlerken kullanacağınız yöntemler sayesinde temizlendiğinden emin olabilirsiniz. Bu yöntemlerden en işe yararı ise sirke ve su karışımıyla çöp kovasını temizlemek. Bu karışım sayesinde çöp kovasına oluşan bakteri ve mikropları öldürebilir ve kötü kokuların önüne geçebilirsiniz.

yeni-proje-12.jpg

Tüm bunların yanı sıra bir pamuk pedine damlatılan esansiyel yağları çöp kovasının kenarlarına yerleştirerek hoş bir koku çıkmasına yardımcı olabilirsiniz. Dilerseniz lavanta dilerseniz portakal dilerseniz de çay ağacı gibi yağları kullanabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN