Cumhurbaşkanı talimatı geldi, onaylandı! EYT'lilere 7 bin 500 TL ödenecek: EYT'lilere çifte bayram!

Cumhurbaşkanı talimatı geldi, onaylandı! EYT'lilere 7 bin 500 TL ödenecek: EYT'lilere çifte bayram!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, EYT düznelemesi ile ilgili tüm detayları açıkladı. Açıklama yapılırken halk arasında Emeklilikte Yaşa Takılanlar şeklinde tanımlanan EYT'nin şartları için tüm nefesler tutuldu. 5.7 milyon vatandaşın "EYT'nin şartları nelerdir? EYT'nin yaş sınırı var mı?" sorusuna karşılık olarak Erdoğan, EYT için herhangi bir yaş sınırı ya da yaş sınırı olmayacağını duyurdu. SSK, Bağ-Kur, Emekli Sandığı'na tabi çalışanların prim günü ve sigortalılık süreleri netleşmiş oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Külliye'de düzenlenen toplantı sonrası milyonlarca vatandaşın merakla beklediği EYT konusu netlik kazandı. Erdoğan, görüşmenin ardından EYT detayları hakkında açıklama yaptı.

EYT'DE YAŞ SINIRI KALDIRILDI

Külliye'deki EYT toplantısının sona ermesinin hemen ardında ulusa sesleniş konuşması yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın EYT açıklamasıyla yaş sınırlaması sorunu çözüldüğü öğrenildi. İşte Erdoğan'ın o açıklaması:

EYT olarak bilinen bu yönetmelik uzun çalışmaların ardından son halini aldı. Biz hükümet olarak ülkemizin sosyal güvenlik sistemini makul bir düzeye getirmek için çok önemli reformlar yaptık. Devletin büyük fedakarlığı olarak tanımlanan bu düzenleme ile artık sistemin yerli yerine oturtmuş olacağını göreceğiz. Büyüyen ve gelişen bir Türkiye'nin imkanlarının yeterli olduğunu görünce ilgili kuruluşlara rehberlik ederek çalışmalara başladık. Geçen hafta açıkladığımız asgari ücret rakamı da bu iradenin ifadesidir.

EYT'lilere 7 bin 500 TL ödenecek

Bildiğiniz gibi ülkemizde emekli olmak için ödeme gün sayısı, prim ödeme süresi ve yaşını tamamlamak gerekmektedir. Yaptığımız yeni düzenleme ise emekli olmak için yaş bekleyen çalışanları kapsıyor. EYT yönetmeliği ile yaş şartı yoktur. Prim ödemesi ve prim ödeme süresi dolan 2 milyon 250 bin vatandaş artık emeklilik hakkında sahip olacak.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Ocak ayında prim gün ve sigortalılık dönemini tamamlayan 2 milyon 250 bin kişinin emeklilik işlemlerine başlaması sağlanacak. Ocak ayında emeklilik dilekçesi verilmesi halinde ilk maaşın hesaplanma işlemi 1 Şubat'ta yapılacak. Nisan ayında işlemlerin tamamlanması halinde bir sonraki ayda maaşlar emeklinin hesabına yatırılacaktır.

EMEKLİ MAAŞ PROMOSYONLARI NE KADAR?

EYT yönetmeliğinde ilk emeklilik hakkını elde ederseniz, ilk ödemelerinizi alacağınız banka ve şubeyi seçebileceksiniz. EYT üyesinin emekli maaşı dilediği bankaya yatırılacaktır. En yüksek promosyon Aralık ayındadır. Yapı kredi bankası ek ödemelerle birlikte emeklilere 7500 TL veriyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN