Yıllarca eylem yaptıkları meydanda şimdi kutlama yaptılar: EYT'liler tabut kırıp, halay çekti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 milyon 250 bin vatandaşın EYT düzenlemesiyle emekli olacağını duyurmasının ardından yeni yılın ilk gününde Düzce’de Belediye Meydanında toplanan EYT'liler halay çekerek ve EYT eylemlerinin sembolü olan tabutu parçalayarak kutlama yaptı.

Milyonlarca insanın uzun süredir beklediği Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için nihai karar verildi. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1999 öncesi işe giren kadınların 20, erkeklerin ise 25 yılını ve primlerini doldurmaları halinde emekli olabileceklerini açıkladı.

6104656.jpg

2023 yılının ilk gününde Düzce’de Belediye Meydanında toplanan Bolu, Düzce, Sakarya EYT mağdurları, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarının ardından mutlu sonu yeni yılın ilk gününde göbek atarak kutladı. EYT eylemlerinin sembolü olan tabutu ise parçaladılar.

6104653.jpg

"ÜLKE BÜTÇESİ BUNU NASIL KALDIRACAK DİYENLERE İNAT OYNADIK"

Dernek başkanı Mehmet Ali Çelik, toplandıkları meydanda açıklama yaptı, kanundan kimlerin faydalanacağını anlattı. Ardından çalınan oyun havalarıyla mağduriyetleri giderilen EYT’liler göbek atarak ve horon oynayarak kararı kutladı. Programın sonunda konuşan Mehmet Ali Çelik, “Bu kanun çıkmadan önce bu kanunun neden çıkartmıyorsunuz. Ülke bütçesi bunu nasıl kaldıracak diyenlere inat oynadık. Bu karar hepimize hayırlı olsun” dedi.

6104660.jpg

Meydan da toplanan EYT’liler Mehmet Ali Çelik’in konuşmasının ardından EYT’lilerin, eylemlerde kullandıkları tabutu parçaladı.

6104980.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN