Mecliste yoğun mesai: EYT, sözleşmeli personele kadro, Anayasa değişikliği...

Mecliste yoğun mesai: EYT, sözleşmeli personele kadro, Anayasa değişikliği...

TBMM, Cumhuriyet'in 100. yılı olan 2023'e, yoğun bir gündemle başlayacak. EYT, kamudaki sözleşmeli personele kadro, başörtüsüne ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliğini içeren kanun teklifleri de Meclis gündeminde olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, yeni yılın ilk toplantısını 3 Ocak Salı günü gerçekleştirecek. Meclisin yeni yıldaki ilk işi, çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla Meclis Araştırma Komisyonu kurulması olacak. Komisyonun oluşturulması için görüşmeler, Genel Kurul'da salı günü yapılacak.

Ayrıca Meclis Genel Kurulu, Antalya Diplomasi Forumu Vakfı'nın kurulmasını içeren kanun teklifinin yasalaştırılması için mesaisini sürdürecek.

Uludağ'ın korunması, geliştirilmesi, tanıtılması ve farklı kurumlara ait planlama yetkilerinin Uludağ Alan Başkanlığında toplanmasını öngören kanun teklifi de Genel Kurul'da görüşülecek.

Genel Kurul'da, Türkiye ile çeşitli ülkeler arasında imzalanan uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin kanun teklifleri de müzakere edilecek.

EYT DÜZENLEMESİ MECLİS GÜNDEMİNDE

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile kamudaki sözleşmeli personele kadroyu içeren kanun teklifleri, Meclisin gündemine gelecek.

Başörtüsüne ve ailenin korunmasına yönelik Anayasa değişikliği teklifinin, TBMM Anayasa Komisyonundaki görüşmeleri gerçekleştirilecek, daha sonra Genel Kurul süreci başlayacak.

TBMM Başkanlığı İdari Teşkilatı bünyesinde sözleşmeli çalıştırılan personele, iş sonu tazminatı ödenebilmesine imkan tanıyan kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

7. YARGI PAKETİ MECLİS'E SUNULACAK

Ekonomiye yönelik düzenlemeler içeren kanun teklifleri, Meclis Başkanlığı'na sunulacak. 7. Yargı Paketi'ni içeren kanun teklifi de yeni yılda Meclise sunulacak düzenlemeler arasında yer alıyor.

TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da bir haftalık aranın ardından yeniden başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN