Çürümüş domatesleri sakın atmayın! Öyle bir işe yarıyormuş ki, attığınız domateslere pişman olacaksınız

Çürümüş domatesleri sakın atmayın! Öyle bir işe yarıyormuş ki, attığınız domateslere pişman olacaksınız

Çürümüş veya küflenmiş domateslerinizi çöpe atmak yerine değerlendirmenin pratik yollarını keşfedince bir daha domatesleriniz çöpe gitmeyecek! Öyle bir işe yarıyormuş ki, attığınız domateslere pişman olacaksınız! İşte çürük domateslerinizi değerlendirebileceğiniz alanlar...

Domatesler hızlı çürüyen sebzelerdir. Dolabınızda unuttuğunuz domateslerin çürüdüğünü fark ettiyseniz çöpe atmadan önce bu yöntemleri deneyin. Daha önce hiç duymadığınız kullanım alanıyla domatesi çöpe atmak yerine değerlendirebilirsiniz.

ÇÜRÜK DOMATESLER NASIL DEĞERLENDİRİLİR?

resim-2024-02-15-223536150.png

  • SAÇLARINIZI OVUN

Çürük domatesleri saçlarınızı ovalamak için kullanabilirsiniz. Saçlarınızın hızlı uzamasına yardımcı olabilir ve saçınızı koruyabilirsiniz. Saçlarınızı yıkayıp kuruladıktan sonra, çürük domatesleri ezerek saçlarınıza masaj yapın. 15 dakika bekledikten sonra saçlarınızı durulayın ve saç kremi uygulayın.

  • BUZDOLABI KOKUSUNU YOK EDİN

Çürük domatesleri püre haline getirin ve buzdolabınızın içini silmek için kullanın. Leke ve kötü koku giderilirken, domatesin doğal özleriyle buzdolabınızın içi ferah bir kokuyla dolar.

  • METAL EŞYALARI TEMİZLEYİN

Çürük domateslerin içindeki asetik asit, metal eşyaların temizliğinde etkili olabilir. Çürük domatesi metal eşyaların üzerine sürün, yaklaşık 10 dakika bekletin ve ardından silin. Durulayarak temizliği tamamlayın.

  • ORGANİK GÜBRE ÜRETİN

Çürük domatesleri küçük parçalar halinde doğrayın ve bir kaba koyun ve üzerine bir miktar pirinç yıkama suyu ekleyin. Mayalanmaya bıraktığınızda, birkaç gün içinde organik gübre elde etmiş olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN