Daha önce bu fikirler aklınıza gelmemişti! Patatesi yemek yerine yapabileceğiniz 9 şeyi öğrenince şoke olacaksınız!

Daha önce bu fikirler aklınıza gelmemişti! Patatesi yemek yerine yapabileceğiniz 9 şeyi öğrenince şoke olacaksınız!

Mutfağımızın başlıca sebzelerinden biri olan patatesin; haşlamasını, kızartmasını, kavurmasını her şeklini şüphesiz çok seviyoruz. Bu kadar çok sevilen ve genellikle her evde bulunabilen patatesin aslında yemek dışında da çok farklı alanlarda kullanılabileceğini biliyor muydunuz?

Dünyanın birçok noktasında bulunan patates, fırınlanmış, kızartılmış ya da püre halinde tüketilebilmektedir. Patates, dördüncü en büyük gıda ürünü olarak biliniyor. İçeriğindeki besin değerlerinden dolayı sağlığa birçok faydası bulunur. İşte patateslerin yemek dışında kullanım alanları şöyle;

1. DERİ AYAKKABILARINIZI PARLATIN

Patatesler sizi her zaman hoş bir şekilde şaşırtacak, özellikle de kirlenmiş deri ayakkabılarınızı onlarla cilalamaya çalıştığınızda. Patates, kokusuz, tamamen doğal bir ayakkabı cilası solüsyonu oluşturmak için hafif nem ve mükemmel miktarda aşındırıcılık içerir. Bir patatesi ikiye bölüp deri ayakkabınıza sürterek, kiri ve tozu temizleyerek ayakkabınıza cilalı bir parlaklık katabilirsiniz.

1614337734841.webp

2. EVİN ÇEVRESİNDEKİ PASLARI KALDIRIN

Patates, pasın hızla çözülmesine yardımcı olan oksalik asit adı verilen bir kimyasal içerir. Bu nedenle, evin etrafında kısmen veya tamamen pas tabakasıyla kaplanmış bıçak veya fırın tepsisi gibi küçük metal nesneler varsa, tek yapmanız gereken mutfağa koşup bir patates almak. Kulağa ne kadar komik gelse de, bir patatesi ikiye kesmeyi, kesilen kısma biraz bulaşık deterjanı ve kabartma tozu dökmeyi ve ardından paslı bölgeyi ovalamayı deneyin!

3. TOKSİK OLMAYAN CAM TEMİZLEYİCİ OLARAK KULLANIN

Dilimlenmiş bir çiğ patates, bir pencerenin yüzeyini temizlemek için harika bir şekilde çalışacak ve aynı zamanda yoğuşmayı önleyen bir film bırakacaktır!

4. GÜMÜŞ EŞYALARINIZI PARLATIN

Birkaç patatesi çatalla kırılacak kadar yumuşak olana kadar suda haşlayın. Gümüş eşyalarınızı bir saat veya daha fazla kalan patates suyuna daldırın. Parlak temiz gümüş eşyalarınıza hayret edin.

5. YORGUN GÖZLERİ AYDINLATIN

Patatesin güzellik malzemesi olarak kullanımı, belki de mutfaktaki kullanımından hemen sonra ve iyi bir nedenle en iyi bilinen şeydir. Nedeni, işe yarıyor! Bu nedenle, gözlerinizin altı koyu halkalar, torbalar veya yorgunluktan kaynaklanan donukluk ile vurgulanıyorsa, göz altı bölgenizi aydınlatmak için iki dilim patates koymayı deneyin. Doğal ağartma özellikleri nedeniyle, koyu halkalar için bu çözüm beklediğinizden şaşırtıcı derecede daha iyi çalışır!

patates-nasil-hasat-ed.webp

6. KÜÇÜK YANIKLARI TEDAVİ EDİN

Genellikle çok sıcak bir alete dokunmaktan parmaklardaki o küçük yanık alan olmuştur. Ve bunun nedeni, acı verici olmanın yanı sıra, inanılmaz derecede sinir bozucu olmalarıdır. Neyse ki, işin içinde olan herkes için bir patates dilimi bu sinir bozucu küçük yanıkları yatıştırmaya yardımcı olabilir. Patates, mükemmel anti-inflamatuar özelliklere sahiptir ve sebzedeki nişasta, yanmış bölgeyi nötralize eder ve ayrıca yara izini önler.

7. BAŞ AĞRILARINIZI TEDAVİ EDİN

Bazılarımız düzenli migren çekiyor. Bu nedenle, her günün sonunda yaklaşan bir baş ağrımız olduğunda düzenli olarak ağrı kesici almak tam olarak uygulanabilir veya sağlıklı bir çözüm değil. Ama neyse ki, bazı doğal ilaçlar karaciğerinize zarar vermeden aynı şekilde işe yarayabilir. Bu çok eski bir bitkisel ilaç, ancak kalın çiğ patates dilimlerini şakaklarıma sürmek, birden fazla durumda kötü bir baş ağrısını hafifletmeye yardımcı oldu.

8. PİŞİRME SONRASI LEKELERİ ELLERİNİZDEN OVUŞTURUN

Çilek, pancar, kırmızı soğan veya diğer yiyeceklerin neden olduğu eldeki lekeler inanılmaz derecede tahriş edici olabilir ve kurtulması zor olabilir. Ama yine de bir patates imdadınıza yetişecek. Dilimlenmiş bir çiğ patates alın, doğal bir peeling olarak biraz tuz serpin ve ellerinizi soğuk musluk suyu altında ovun. Çok geçmeden elinizdeki lekeler tamamen yok olacak.

9. AKNE İZLERİNDEN KURTULUN

Patatesler ve onların güzellikteki kullanımları hakkında daha önce söylediklerimizi hatırlıyor musunuz? Aydınlatıcı koyu lekeler ve inatçı sivilce izleri bunlardan sadece ikisi. Yine patateslerin doğal ağartma özellikleri nedeniyle cildinizdeki bu izleri hafifletmek için yüz maskesi şeklinde etkili bir şekilde kullanılabilirler. Patates suyu da hassas cilde sahip kişiler tarafından kullanılabilecek kadar hafiftir!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN