Dakikalar içinde tatlınız hazır olacak! MasterChef, kolay şekerpare tarifini paylaştı… İşte en pratik şekerpare

Dakikalar içinde tatlınız hazır olacak! MasterChef, kolay şekerpare tarifini paylaştı… İşte en pratik şekerpare

Tatlıların vazgeçilmezleri arasında yer alan şekerpare, çok sevilen bir tatlı olsa da biraz uğraştırıcı olması nedeniyle pek yapılmıyor. Lakin MasterChef şekerpare tarifiyle dakikalar içinde tatlınızı yapabileceksiniz. İşte en pratik şekerpare yapımı…

Özellikle de misafir ağırlayacak olan kişilerin ilk tercihlerinden biri tatlı olarak şekerpare ikram etmektir. Lakin eğer ki şekerpare yaparken çok vakit harcıyorsanız MasterChef’in verdiği bu tarifle en pratik şekilde şekerparenizi hazırlayabilirsiniz. Hem lezzetli hem pratik şekerpare tarifi haberimizde…

yeni-proje-1-002.jpg

ŞEKERPARE MALZEMELERİ

3 su bardağı un

3 çay bardağı pudra şekeri

2 adet yumurta

250 gram oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

1 çay bardağı irmik

2 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı vanilya

Üzerine:

Fındık

Şerbeti için:

3 su bardağı toz şeker

2 su bardağı su

Yarım limonun suyu

yeni-proje-2-002.jpg

ŞEKERPARE TARİFİ

İlk olarak burnunuzu derin bir kasenin içerisine alın ve ortasını havuz şeklinde açın. Daha sonra açtığınız o boşluğun içine pudra şekeri, yumurta, margarin, irmik, kabartma tozu ve vanilya ekleyin. Ortaya koyduğunuz o malzemeleri unu dahil etmeden yavaşça elinizle yoğurun.

Biraz yoğurduktan sonra unu da karıştırarak tüm malzemeleri kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar yoğurmaya devam edin. Elde ettiğiniz hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak her birini avucunuzun içinde yuvarlayıp önceden yağladığınız fırın tepsisine dizin.

Yuvarladı ağınız hamurun ortalarına fındık koyun. Ardından önceden ısıtılmış 210 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. İlk 15 dakikalık pişmeden sonra fırının ısısını 190 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin. Fırından aldığınız şekerpareleri soğuması için bir kenara bırakın o esnada ise şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Kaynayan şerbetin içerisine birkaç damla limon suyu ekleyin ve biraz daha kaynatın. Kaynattığınız şerbeti ocaktan alarak soğumuş olan şeker karenin üzerine gezdirin. Son aşamada ise tatlımızın üzerini streç filmle kapatarak 15 dakika dinlendirin.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN