Delta ile birlikte salgının yeni üssü oldu! Cesetleri itfaiye topluyor

Delta ile birlikte salgının yeni üssü oldu! Cesetleri itfaiye topluyor

Koronavirüsün daha bulaşıcı Delta varyantı nedeniyle Endonezya'da günlük vaka sayısı 56 bin 700'ü geçti. Şu ana kadarki en kötü durumu yaşayan ve salgının yeni merkez üssü olan ülkede cesetleri artık itfaiyeciler topluyor...

Şu ana kadar kayıtlara geçen 2,7 milyon vaka ve 15 Temmuz itibariyle 56 bin 700'ü geçen günlük vaka sayısıyla Endonezya, Asya'da koronavirüs (Kovid-19) krizinin yeni merkez üssü oldu.

Daha bulaşıcı Delta varyantı ülkeyi kasıp kavurmaya devam ederken, Endonezya'daki salgın giderek daha da kötüleşiyormuş gibi görünüyor.

CESETLERİ İTFAİYECİLER TOPLUYOR

Ülkede yangınlarla mücadele etmekle görevli itfaiyeciler artık koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin cesetlerini topluyor. İtfaiyeciler, son 1 yıldır koruma kıyafetleriyle, cesetleri evlerinden alıyor ve toprağa verilmek üzere hazırlıyor. Görevliler, büyük olasılıkla hemen tedavi edilememesi ya da hastanelerden geri çevrilmesi yüzünden birçok kişinin yalnız öldüğünü söylüyor.

2035580.jpg

SEYAHAT YASAĞINDAN SONRA SALGIN ZİRVE YAPTI

Endonezya'daki Kovid krizi, mayıs başındaki bayram tatilinde, en az 1,5 milyon kişinin ülke içi seyahat yasağını ihlal etmesinden sonra kötüleşti. Ülke dışından gelen ziyaretçilere yönelik karantina kuralları da gevşek. Ülke uluslararası uçuşları hiç durdurmadı ve geçtiğimiz günlerde 5 gün olan karantina süresini 8 güne çıkardı. Sağlık uzmanları, sınırlar hala açıkken virüsü kontrol altına almanın mümkün olmadığını söylüyor, ancak yetkililer sadece belirli yabancıların ülkeye girebildiğini belirtiyor.

2035560.jpg

RESMİ ÖLÜ SAYISI 70 BİN

Endonezya'da resmi Kovid ölü sayısı 70 bin. Geçen hafta her gün ölü sayısı binin üzerindeydi. Ancak birçok kişi asıl sayının çok daha fazla olduğuna inanıyor. Endonezyalı bağımsız veri grubu Lapor, hazirandan bu yana en az 450 kişinin, hastanelerde yer bulamaması nedeniyle, izolasyona girdikleri evlerinde, tek başlarına öldüklerini söylüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN