Deriyi uyuşturup kanı emiyor! Alternatif tıpta kullanılıyor ama bu devasa... Yarım metrelik o canlı şok etti

Deriyi uyuşturup kanı emiyor! Alternatif tıpta kullanılıyor ama bu devasa... Yarım metrelik o canlı şok etti

Sağlık sektöründe kullanılan bu canlı deriyi uyuşturup kirli kanı emiyor. Alternatif tıpta sık sık görülen devasa canlı yarım metreye kadar ulaşabiliyor. İşte o canlı...

Dünyanın en büyüğü olarak bilinen bu canlı alternatif tıpta sık sık kullanıyor. Özellikle ülkemizde yaygın bir şekilde kullanılan bu yöntemle vücuttaki kirli kan atılıyor. Fakat, bu canlı ülkemizdekilerden farklı olarak deriyi uyuşturuyor. İşte tüm detaylar...

DEVASA SÜLÜK

Dünyanın her nemli ortamında yaşama tutunan sülüklerin bazı türleri devasa boyutlara ulaşabiliyor. Ülkemizde insanın işaret parmağından daha büyüğü bulunmasa da, haemateria ghilianii adıyla bilinen Amazon Dev Sülüğü çok daha büyük boyutlara ulaşabiliyor.

0x0-bu-canli-adeta-yasayan-bir-kabus-yarim-metre-boyundaki-dev-suluk-1711029789878.webp

46 SANTİMETREYE ULAŞABİLİYOR

Dev Amazon Sülüğü, Fransız Guyanası'nda ve Brezilya'nın bazı bölgelerinde bulunan bir tiptir. Bulması oldukça zor olan devasa sülükler genelde 30 - 35 santimetreye kadar ulaşıyor. Fakat, bazen istisnalar ortaya çıkarak uzunluğu 46 santimetreyi buluyor.

Devasa sülük deriyi delmek için değişik bir dişe ve çeneye sahiptir. KurbanLarın derisini deldikten sonra 10 santimetrelik ağzındaki hortumu derinin altına kadar geçirir. Can yakıcı gibi görünse de bu sülük deldiği yeri salgısıyla beraber uyuşturur. Sülüğün tükürüğü nedeniyle acı hissetmezken, ayrılsa bile kan akışının devam etmesini sağlayabilir.

Uyuşturucu özelliği sayesinde kurbanlarını sabırla seçen bu sülük habersizce kanınızı emebilir. Zayıflama döneminde oldukça küçük görünseler de kanla beslenen bu sülükler kısa sürede devasa boyutlara ulaşabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN