Dev firma Starbucks'a rakip oldu! Protestolar yüzünden zor günler geçiren Starbucks'a asıl darbe şimdi geldi

Dev firma Starbucks'a rakip oldu! Protestolar yüzünden zor günler geçiren Starbucks'a asıl darbe şimdi geldi

Son zamanlarda protestolar yüzünden zor günler geçiren Starbucks, bu kez de dev firmanın karşısında bir darbe aldı. Dünya üzerinde yüzlerce şubesi olan dev firma, Starbucks’a rakip oldu. Ünlü firmanın yeni kolu Starbucks için tehlike oluşturuyor.

Dünya üzerinde yüzlerce şubesi olan fast food zinciri McDonald’s, Starbucks’a rakip olacak yeni bir zincir markası ile halkın karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Özellikle de son zamanlarda boykot nedeni ile zor günler geçiren Starbucks şimdi de bu tehlike ile karşı karşıya.

YENİ MARKA RAKİP OLARAK GELİYOR

McDonald’s, yeni zincir markası Cos Mc’s’i resmen tanıttı. İlk şubesini bu hafta içinde ABD’nin Chicago eyaletinin dışında bulunan Bolingbrook’te açılacak olan restoran merakla bekleniyor. Öte yandan 2024 yılının sonuna kadar Texas’ta 10 şubeye ulaşmayı hedefliyor. Bu marka özellikle de içeceklerin ön plana çıktığı bir yer olurken bol şekerli bir menüden oluşacak.

yeni-proje-1-003.jpg

CosMc’s’in içecek menüsünde Churro Frappe ve bisküvi-çikolata-marshmallow karışımlı soğuk kahve gibi tatlı içecekler yer alacak. Bu yönüyle ünlü kahveci markalarına rakip olmuş olacak. Bunların yanı sıra McDonald’s’ın menülerinde yer alan ürünleri de menüsüne koyacak. Örneğin McMuffin gibi yiyecekler menüde yer alacak.

ADINI YILLAR ÖNCEKİ REKLAMDAN ALIYOR

Bahsi geçen bu yeni zincirin adı McDonald’s’ın 1980’lerin sonu 1990’ların başında yaptığı reklam filmindeki McDonaldland maskotlarından, uzaylı ve iştahlı CosMc’ten alıyor. Öte yandan MacDonald’s’ın yalnızca kahve ve tatlı satışı yaptığı ismi McCafe olan bir kahve zinciri de var.

yeni-proje-2-002.jpg

McDonald’s’ın konuya ilişkin yaptığı açıklamada küresel büyüme adımlarına ilişkin bilgilendirmeler yaptığı da kaydedildi. Paylaşılan bilgilere göre 2027 senesinin sonuna kadar dünya genelinde 10 bin yeni restoran açmayı hedefledikleri öğrenildi. Bu restoranların önemli bir kısmının ise Çin’de olacağı bilgisi paylaşıldı. Eğer marka hedeflerini gerçekleştirirse küresel çapta restoran sayısını 50 bine çıkarmış olacak.

EKONOMİK SIKINTILAR YÜZÜNDEN TERCİH EDİLİYOR

Son zamanlarda dünya genelindeki ekonomik sıkıntılar insanları fast-food alanında McDonald’s’ı tercih etmelerine yol açıyor çünkü bu markanın fiyatları insanlara daha uygun geliyor. Bu da çoğu firmanın gelirinin azalmasına rağmen McDonald’s’ın gelirlerinin artmasına neden oluyor.

yeni-proje.jpg

HEDEFLERİ DAHA ÇOK BÜYÜMEK

Planlanan hedefler gerçekleştiği takdirde bu tarihteki en hızlı büyümeyi gösterecek olan marka, yeni restoranlarının 900’ünü ABD’de açacak. Öte yandan farklı ülkelerde 1900 tane kendi işletecekleri restoranlar da açacak.

Tüm bunların yanı sıra başka şirketler tarafından işletilecek 7 bin uluslararası şube lisansı verecek. Yeni restoranların yarısından fazlası, şirketin en büyük ikinci pazarı olan Çin’de açılacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN