Dikkat çeken araştırma sonucu: Bir kişinin en fazla kaç arkadaşı olabilir?

Dikkat çeken araştırma sonucu: Bir kişinin en fazla kaç arkadaşı olabilir?

İngiltere'de yapılan bir araştırmada bilim insanları, arkadaş edinme üzerine kapsamlı bir araştırma yaptı. Araştırmada, sağlam bir arkadaşlık kurmak için kaç saat sosyalleşilmesi gerektiği ve bir kişinin en fazla kaç arkadaşı olabildiği gibi sorular cevaplandı.

İngiltere’de yapılan bir araştırma sağlam ve kalıcı dostluklar kurulmasının formülünü ortaya çıkardı. Oxford Üniversitesi’nde görevli Ordinaryüs Profesör Robin Dunbar önderliğinde yapılan araştırmada 2 bin yetişkine arkadaşlıkları ile ilgili sorular soruldu.

Ankete katılanların sonuçlarını değerlendiren bilim insanları sağlam ve yakın bir arkadaşlık kurmak için kişilerin birlikte 34 saat geçirmesinin yeterli olduğunu açıkladı.

'EN ÇOK 5 YAKIN ARKADAŞIMIZ OLABİLİR

Uzmanlar arkadaşlığın sağlam olması için bu 34 saatin 6 aylık bir süreç içine yayılmasının daha verimli olacağını da dile getirdi. Dunbar bireylerin hayatları boyunca 150 anlamlı ilişki kurabileceğine dikkat çekerken, “İnsanların 5 çok yakın arkadaşı, yaklaşık 15 iyi arkadaşı, 50 sosyalleştiği arkadaşı ve kabaca 150 tanıdığı olabilir” dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN